Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi posao

Smijenjeni direktor Piškornice postao konzultant u tvrtki američkog milijunaša

Mladen Jozinović
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
21.01.2018.
u 21:23

Mladen Jozinović smijenjen je u prosincu nakon što je sam sebi isplatio milijunski bonus

Bivši direktor Piškornice i Piškornice sanacijskog odlagališta Mladen Jozinović, koji je smijenjen u prosincu nakon što je sam sebi isplatio milijunski bonus, pronašao je novi posao. Kako piše portal Podravski.hr, zaposlen je kao konzultant u hrvatskoj podružnici tvrtke Zero Global Waste, registriranoj prošle godine u Zagrebu.

Ta je tvrtka, kako navodi portal, dio poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jeffa Blackarda koji u Hrvatskoj planira posao s gospodarenjem otpadom. J. Blackard je prošlog ljeta u HGK - Županijskoj komori Varaždin sudjelovao na sastanku o transferu nove, dosad u Hrvatskoj neviđene tehnologije obrade otpada u gorive brikete.

Na tom je sastanku najavljena suradnja s tvrtkom Energy Plus i drugim zainteresiranim poduzećima. U razgovoru za Balkan Insight Blackard je prošle godine rekao da je upravo on dogovorio posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u i povezao je s Trumpovom administracijom.

Susreo se 2010. i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, i to prilikom uručenja supetarskog crkvenog zvona za naselje Adriatica, svojevrsne replike Supetra koju je Blackard, kao zaljubljenik u Hrvatsku, sagradio u teksaškom McKinneyu. Kad smo nazvali Jozinovića kako bismo ga upitali za novi posao, rekao je da ne razgovara s novinarima i poklopio slušalicu.

Mladen Jozinović
1/9

Komentara 3

DU
Deleted user
22:28 21.01.2018.

u buksu sa smradom

AR
Armagedon
10:49 22.01.2018.

očito je pravno sve bilo čisto, a pravno i moralno su dvije kategorije, kapitalizam na djelu , nema tu socijalne komponente..... ameru trebaju sposobni kadrovi koji mu mogu donijeti lovu i profit..... ne bi ga on uzeo samo da mu statira.... očito se raspitao dobro prije toga......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije