Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA GA OTKAZ

'Samouhljeb' smijenjen i ne smije ulaziti u tvrtku. Hoće li vratiti bonus?

Mladen Jozinović
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/2
20.11.2017.
u 19:26

Smatram da nemamo odgovornost jer nismo dali za suglasnost za iznos bonusa koji si je Jozinović isplatio, kazao je župan Koren

Mladen Jozinović (37) smijenjen je s mjesta direktora tvrtki Piškornica i Piškornica sanacijsko odlagalište nakon što je sam sebi isplatio oko 1,3 milijuna kuna (neto) honorara. Opozvala ga je danas jednoglasno Skupština matične tvrtke Piškornica koju čine župani Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, te načelnik Općine Koprivnički Ivanec. Još nije poznato hoće li smijenjeni Jozinović vratiti barem dio novca koji si je isplatio prema izdašnim ugovorima o djelu koje je sklapao sam sa sobom.

Kosturi iz ormara

– Zatražili smo od Mladena Jozinovića povrat bonusa koji je, po našem mišljenju, protupravno isplaćen – rekao je koprivničko-križevački župan i predsjednik Skupštine Piškornice Darko Koren, inače kum Jozinovićevu djetetu. O formalno-pravnom raskidu ugovora ovih će dana odlučivati Nadzorni odbor matične Piškornice. Kako neslužbeno doznajemo, Jozinović je pokušao dogovoriti neko savjetničko mjesto i ostanak u tvrtki, no Skupština je to odbila. Spriječen mu je ulazak u tvrtku, oduzeti su mu ključevi, službeni automobil, kartica i mobitel. Ako pak odbije vratiti novac, protiv njega podići će se tužba. Očekuje se da i policija i DORH počnu češljati dokumentaciju. Za novog je direktora obiju tvrtki postavljen pravnik Mladen Ružman koji dolazi iz HEP-a. Bio je pomoćnik stranačkog kolege ministra obrane Joze Radoša u vladi Ivica Račana, nadležan za sigurnost i SIS. Dodatan mu je plus to što je bio i zamjenik gradonačelnika Koprivnice.

– Nije toliko važna politika koliko to što je bio obavještajac, i dogovor je da bi takva osoba po karakteru bila najpogodnija za direktora. Treba sve pročešljati i napraviti “clean start”. Sve se bojim kakvi će još kosturi iz ormara iskočiti. Piškornica je zamišljena kao odlagalište za četiri županije osnivačice, a počeo se dovlačiti otpad gotovo iz pola Hrvatske – kaže nam jedan od članova Skupštine.

Još se ne zna hoće li se od Jozinovića zatražiti vraćanje cijelog bonusa u bruto iznosu od oko dva milijuna kuna ili 1,3 milijuna kuna neto.

Mladen Jozinović
1/10

Čeka se nalaz revizora

– Nadzorni odbor i Skupština o tome će odlučivati na temelju izvješća revizora koji su već počeli s radom – kaže varaždinski župan Radimir Čačić, koji je, kao i načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović, tek od prošlih lokalnih izbora član Skupštine.

Koren smatra da Čačić i Švegović nemaju nikakvu odgovornost, a za ostale je to “pitanje rasprave”.

– Smatram da nemamo odgovornost jer nismo dali suglasnost za iznos bonusa koji si je direktor isplatio – rekao je Koren, koji se nada da afera neće dovesti u pitanje projekt regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Mladen Jozinović
1/12

Komentara 26

SO
SoloHan
20:21 20.11.2017.

Ima li koji istraživački novinar pa da provjeri što je s kaznenim prijavama od ranije zbog kršenja zakona i kakvu ulogu u svemu ima bivši ministar Zmajlović.

JK
ja-kan
20:02 20.11.2017.

A tko je postavio ovog Jozinovića za direktora ? HNS.. A čiji je kadar ovaj novi direktor ? HNS-a. E, moj narode što si naivan !

RA
radekvidak
19:54 20.11.2017.

Vratit če , malo morgen 😬

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije