Naslovnica Vijesti Hrvatska

Direktor odlagališta potvrdio da si je isplatio milijun kuna bonusa

Pozivajući se na odluku Skupštine, direktor si je isplatio nagradu. Uprava, to je on sam, a pod Skupštinom se navodi matična tvrtka
14. studenoga 2017. u 21:00 67 komentara 17042 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Direktor Mladen Jozinović isplatio si je milijun kuna bonusa zbog uspješnih rezultata u prošloj godini. On ne vodi neku tvrtku dobitnicu Zlatne kune, nego poduzeće koje se bavi skupljanjem i odlaganjem otpada. Pojednostavljeno, kamion doveze smeće i istovari ga na deponij, a onda samo to treba naplatiti gradovima i općinama. Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište, jedna od tri koje Jozinović vodi, ostvarila je lani 22,465.442 kune prihoda i 10,209.247 kuna dobiti. Pozivajući se na odluku Skupštine, direktor si je, prema ugovoru o djelu, isplatio jednokratnu nagradu od milijun kuna neto. Vlasnici matične tvrtke Piškornica d.o.o., a to su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija koje imaju po 22,5 posto udjela, te općina Koprivnički Ivanec s deset posto, sad se čude kako je to moguće i najavljuju istragu.

Prosječna plaća Varaždinska županija Optužnica protiv direktora koji nije isplatio plaću radnicima

Direktor u tri tvrtke

Trojica župana, Matija Posavec, Radimir Čačić i Željko Kolar danas su se dogovorili da se sazove izvanredna Skupština i utvrdi odgovornost. Jedna od točaka trebala bi biti i sudbina direktora. Posavec tvrdi da je još 2016. godine postavljao pitanja o poslovanju, o tome zašto tvrtke kćeri nemaju Nadzorni odbor i zašto županije moraju plaćati troškove hladnog pogona Piškornice, kad tvrtka kćer ostvaruje veliku dobit.

1 / 12
Odlagalište otpada Piškornica

Jozinović tvrdi da je pravni temelj za isplatu nagrade odluka koju su 31. prosinca 2016. donijeli Skupština i uprava tvrtke kćeri Piškornica - sanacijsko odlagalište. Uprava, to je on sam, a pod Skupštinom se navodi matična tvrtka. Prema ugovoru o djelu Jozinoviću se u tvrtki kćeri isplaćuje i 10.000 kuna neto mjesečno, ima pravo na godišnji bonus, a plaća u matičnoj tvrtki mu je navodno oko 18.500 kuna. I za njega tu nema ničeg spornog. Matična tvrtka Piškornica - regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske osnovana je 2009. godine i u njoj svaka od četiri županije ima 22,5 posto udjela, dok preostalih deset posto drži Koprivnički Ivanec. U kolovozu 2014. osnovana je tvrtka kćer Piškornica sanacije, a u listopadu iste godine i tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište. U sve tri direktor je Jozinović. Ivica Perhoč, član Nadzornog odbora matične tvrtke, kaže da nije znao za bonus.

Osnivači više ne plaćaju

– Isplatiti milijun kuna bonusa samo zato jer si dovezao hrpe otpada, a nisi imao troškove, je nakaradno i moguće samo kod nas. Nelogično je da tvrtka kćer zarađuje veći novac od matične. Nadam se da će se sad ovo raščistiti do kraja - kaže Perhoč. Donijeta je, dodaje, odluka da od 1. siječnja osnivači više ne plaćaju “hladni pogon” Piškornice jer je očito da tvrtka kćer dovoljno zarađuje.

GALERIJA Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...

Todorići - Od raja do sloma

Croatia Airlines Kadrovske promjene Jasmin Bajić direktor Croatia Airlinesa do imenovanja nove uprave Neymar i Cavani Pohlepne zvijezde Gazde PSG-a 'gase požar': Otkriven razlog Neymarovog i Cavanijevog sukoba Slaven Dobrović NEOPOZIVA OSTAVKA Slaven Dobrović podnio ostavku u Hrvatskim vodama
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • zakrapina:

    Za sve sdp panjeve komentatorske, lik iz članka koji si je isplatio milijun kuna je SDP-ovac.

  • Antiflašist:

    Kakve veze ima je li sdp ili hdz ili stogod, kad su sve lokalne samouprave pune ovakvih, to je jos jedan i nizu krimosa zbog kojih za 10 godina nece vise biti Hrvatske, raspast ce sve i to vrlo ruzno.

  • zgblabla:

    ....i sada nek netko kaže da je ova zemlja normalna i da trebamo ostati i razmnožavati se!