Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unosno zbrinjavanje otpada

Direktor odlagališta potvrdio da si je isplatio milijun kuna bonusa

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9
14.11.2017.
u 21:00

Pozivajući se na odluku Skupštine, direktor si je isplatio nagradu. Uprava, to je on sam, a pod Skupštinom se navodi matična tvrtka

Direktor Mladen Jozinović isplatio si je milijun kuna bonusa zbog uspješnih rezultata u prošloj godini. On ne vodi neku tvrtku dobitnicu Zlatne kune, nego poduzeće koje se bavi skupljanjem i odlaganjem otpada. Pojednostavljeno, kamion doveze smeće i istovari ga na deponij, a onda samo to treba naplatiti gradovima i općinama. Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište, jedna od tri koje Jozinović vodi, ostvarila je lani 22,465.442 kune prihoda i 10,209.247 kuna dobiti. Pozivajući se na odluku Skupštine, direktor si je, prema ugovoru o djelu, isplatio jednokratnu nagradu od milijun kuna neto. Vlasnici matične tvrtke Piškornica d.o.o., a to su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija koje imaju po 22,5 posto udjela, te općina Koprivnički Ivanec s deset posto, sad se čude kako je to moguće i najavljuju istragu.

Direktor u tri tvrtke

Trojica župana, Matija Posavec, Radimir Čačić i Željko Kolar danas su se dogovorili da se sazove izvanredna Skupština i utvrdi odgovornost. Jedna od točaka trebala bi biti i sudbina direktora. Posavec tvrdi da je još 2016. godine postavljao pitanja o poslovanju, o tome zašto tvrtke kćeri nemaju Nadzorni odbor i zašto županije moraju plaćati troškove hladnog pogona Piškornice, kad tvrtka kćer ostvaruje veliku dobit.

1/12

Jozinović tvrdi da je pravni temelj za isplatu nagrade odluka koju su 31. prosinca 2016. donijeli Skupština i uprava tvrtke kćeri Piškornica - sanacijsko odlagalište. Uprava, to je on sam, a pod Skupštinom se navodi matična tvrtka. Prema ugovoru o djelu Jozinoviću se u tvrtki kćeri isplaćuje i 10.000 kuna neto mjesečno, ima pravo na godišnji bonus, a plaća u matičnoj tvrtki mu je navodno oko 18.500 kuna. I za njega tu nema ničeg spornog. Matična tvrtka Piškornica - regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske osnovana je 2009. godine i u njoj svaka od četiri županije ima 22,5 posto udjela, dok preostalih deset posto drži Koprivnički Ivanec. U kolovozu 2014. osnovana je tvrtka kćer Piškornica sanacije, a u listopadu iste godine i tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište. U sve tri direktor je Jozinović. Ivica Perhoč, član Nadzornog odbora matične tvrtke, kaže da nije znao za bonus.

Osnivači više ne plaćaju

– Isplatiti milijun kuna bonusa samo zato jer si dovezao hrpe otpada, a nisi imao troškove, je nakaradno i moguće samo kod nas. Nelogično je da tvrtka kćer zarađuje veći novac od matične. Nadam se da će se sad ovo raščistiti do kraja - kaže Perhoč. Donijeta je, dodaje, odluka da od 1. siječnja osnivači više ne plaćaju “hladni pogon” Piškornice jer je očito da tvrtka kćer dovoljno zarađuje.

GALERIJA Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

1/10

Todorići - Od raja do sloma

Komentara 65

ZA
zakrapina
15:06 14.11.2017.

Za sve sdp panjeve komentatorske, lik iz članka koji si je isplatio milijun kuna je SDP-ovac.

AN
Antiflašist
14:27 14.11.2017.

Kakve veze ima je li sdp ili hdz ili stogod, kad su sve lokalne samouprave pune ovakvih, to je jos jedan i nizu krimosa zbog kojih za 10 godina nece vise biti Hrvatske, raspast ce sve i to vrlo ruzno.

ZG
zgblabla
14:14 14.11.2017.

....i sada nek netko kaže da je ova zemlja normalna i da trebamo ostati i razmnožavati se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije