Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sjećate se 'samouhljeba'? Piškornica otkrila je li vratio milijunski bonus

Skupština RCGO Piškornice smijenila je direktora te tvrtke Mladena Jozinovića u studenome prošle godine nakon što je objavljeno da se nagradio bonusom od milijun kuna.
11. siječnja 2018. u 16:42 11 komentara 6496 prikaza
Mladen Jozinović
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Novi direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Piškornice Mladen Ružman rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u Koprivničkom Ivancu da bivši smijenjeni direktor Mladen Jozinović još nije vratio milijunski bonus koji si je isplatio kao nagradu za poslovanje.

Mladen Jozinović Direktor uhljeb 'Ako Jozinović ne vrati novac, predložili smo da ga se tuži'

Na neka pitanja o poslovanju tvrtke iz razdoblja smijenjenoga Jozinovića Ružman danas nije mogao odgovarati zbog izvida policije koji još traju.

 Ružman je izvijestio da koncentracije arsena, fosfora, žive i željeza u podzemnim vodama nadomak odlagališta otpada Piškornice "nisu dobre", ali su još u skladu s okolišnom dozvolom.  "Arsen, fosfor, živa i željezo iznad su vrijednosti koje su dobre. To jest u skladu s okolišnom dozvolom, ali kada gledamo neke druge uredbe koje se brinu o kakvoći vode, to je daleko iznad dopuštenih koncentracija", rekao je Ružman i istaknuo da upravu tvrtke zabrinjavaju izmjerene vrijednosti zbog čega je sastavila radnu skupinu u partnerstvu s komunalnom tvrtkom Koprivničkim vodama.

 "Ona će nakon stručne ekspertize dati objašnjenje o mogućem onečišćenju te će nakon toga predložiti mjere, radnje i budžet kako bismo popravili stanje u okolišu. Nitko odgovoran ne može to mirno promatrati i reći sve je u redu samo zato što je pravilno po jednom aktu", rekao je Ružman.

 Iako su 2016. i 2017. godine vođeni pregovori o kupnji varaždinskog pogona za mehaničko-biološku obradu otpada, za što je izrađena i procjena, direktor Ružman rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako ta kupnja nije u planu. Opovrgnuo je mogućnost gradnje energane i spalionice smeća.

Kad je riječ o provedbi projekta Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada Piškornice, u koji su, osim Koprivničko-križevačke županije, uključene i Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija, on se približio fazi aplikacije za europska financijska sredstva. Nedostaje mu još studija izvedivosti koja je na razmatranju kod konzultanata Europske unije.

 Po Ružmanovim  procjenama, realno je očekivati da će aplikacija za 50 milijuna eura, koliko je potrebno za provedbu projekta RCGO Piškornice, biti spremna krajem godine. Za cjelovitu uspostavu sustava gospodarenja otpadom ostale su još tri godine.

Mladen Jozinović
1 / 12
Odlagalište otpada Piškornica
Sumnjiva isplata bonusa Krim-policija ušla u sjedište tvrtke Piškornica? Mladen Jozinović ČEKA GA OTKAZ 'Samouhljeb' smijenjen i ne smije ulaziti u tvrtku. Hoće li vratiti bonus? Unosno zbrinjavanje otpada Direktor odlagališta potvrdio da si je isplatio milijun kuna bonusa
Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Ronin
  Ronin:

  Pa nije blesav da vrati. Ni prvi ni zadnji koji je zamračio lovu i nikome ništa. Ako i bude, malo guljenja krumpira neće ga ubiti. Urnebes od države.

 • sufit:

  Mogu misliti što će ih vratiti

 • Avatar dosta je
  dosta je:

  Soli na rep kao i ostalima, podjelio je dio i kak da sad vrati, pa nije sam mogao bez blagoslova to napraviti,