Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐENA

Smanjeno ubrojiva muža ubola nožem i davila ga povodcem za pse

Policija/Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
28.02.2018.
u 13:01

Optužena je tijekom suđenja mijenjala svoju obranu, kako bi, utvrdilo je sudsko vijeće, izbjegla kaznenu odgovornost.

Zagrepčanka (41) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva supruga (35).

Od dosuđene kazne, godinu dana će morati provesti u zatvoru, a ostatak joj se mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od četiri godine. Određena joj je i mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja.

– Kazna je minimalna zbog brojnih olakotnih okolnosti. Optuženica je bila smanjeno ubrojiva, neosuđivana, majka je maloljetnog djeteta, a i djelo je ostalo u pokušaju – navela je sutkinja u obrazloženju presude. Prema optužnici, 41-godišnjakinja je 8. travnja 2016. u njihovoj kući u Zagrebu u 1.45 tijekom svađe supruga udarila šakom u glavu. Suprug je pobjegao na kat kuće, a 41-godišnjakinja zgrabila je kuhinjski nož dužine 20 centimetara i slijedila ga na kat. Kada je ušla u sobu, zaprijetila mu je da će ga ubiti te mu je uperila nož u prsa. On ju je uspio uhvatiti za ruku u kojoj je držala nož te baciti nož na krevet.

– Neće te nitko drugi j... - povikala je 41-godišnjakinja, a zatim ponovo zgrabila nož te supruga ubola u prsa. On je ozlijeđen pokušao izaći iz kuće no, žena je zgrabila povodac za pse i bacila mu ga oko vrata. Objesila se o njega svom težinom s očitim ciljem da ga uguši, no on ga je nekako uspio skinuti s vrata. Pomahnitala žena potom je razbila staklo na ulaznim vratima kuće nakon čega je uzela veći komad stakla kojim ga je gađala.

On je nekako uspio pobjeći te se sakriti u susjednom dvorištu do dolaska policije i Hitne pomoći. Žena je pak uskočila u auto te se vozila po ulici tražeći ga. Optužena je tijekom suđenja mijenjala svoju obranu, kako bi, utvrdilo je sudsko vijeće, izbjegla kaznenu odgovornost. – Odnosi u braku bili su narušeni. Suprug je kažnjavan zbog obiteljskog nasilja, a napadu na supruga pridonijelo je i to što je on podnio zahtjev za razvodom braka, što kod osoba sa psihičkim smetnjama ima negativan efekt jer to doživljavaju kao odbacivanje – rečeno je u obrazloženju presude.

Komentara 11

NA
naslipo
13:08 28.02.2018.

Jel ovo nekakva zajebancija. Bravo za sudstvo. Godinu dana za pokušaj ubojstva

DU
Deleted user
13:17 28.02.2018.

Kako komentirati ovo pristojnim riječima ? Radi se o višestrukom pokušaju umorstva, a dobila je ovu smiješnu kaznu. Gdje su sad državne institucije, nevladine udruge, babe i žabe ?

Avatar SvGera
SvGera
16:27 28.02.2018.

zakaj je dobila tak malu kaznu?..možda bi odgovor trebalo potražit u prostoj činjenici da je dotična kćer bivšeg suca i bivšeg predsjednika udruženja hrvatskih sudaca a sada bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja, a s obzirom na široko poznatu "neovisnost" hrvatskog pravosuđa..........https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/crna-kronika/clanak/id/429379/kci-odvjetnika-gredelja-supruga-udarila-sakom-pa-mu-zabila-noz-u-prsa-a-zatim-ga-pocela-gusiti-psecom-uzicom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije