Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO RODITELJE

Vrhovni sud: Prva kazna TInu Šunjergi bila je više odmazda

Tin Šunjerga
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
19.04.2019.
u 20:03

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, stoji u priopćenju Vrhovnog suda

Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21) koji je ubio roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj. Šunjerga je osuđen na 40 godina zatvora, a sada je ta presuda preinačena na 35 godina zatvora.

“Vrhovni sud Republike Hrvatske djelomično je prihvatio žalbu optuženog protiv presude Županijskog suda u Zadru te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 35 godina za dva kaznena djela teškog ubojstva, oba počinjena na podmukao način i iz bezobzirne osvete. Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja. Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud”, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Tin Šunjerga
1/17

Podsjetimo, Šunjerga je ubio majku Silvanu (46) i oca Marina (45) u ožujku 2017. Prvo je smaknuo majku hicem u potiljak u automobilu i to pred očima svojeg prijatelja dok su se vraćali iz polja, a potom i oca u garaži njihove kuće u Čistoj Velikoj.

Čekao je trenutak kada mu je otac bio okrenut leđima te je izvadio isti pištolj kojim je ubio majku te ispalio hitac u oca, kojeg je također na mjestu smaknuo. Pištolj je uzeo iz očeva sefa. Šunjerga je smaknuo roditelje jer su mu prigovarali zbog načina života i drogiranja.

– Zabrane je doživljavao kao oduzimanje slobode, mrzio ih je i zbog toga se bezrezervno osvetio. Doživio je kao maltretiranje to što su mu prigovarali zbog loših ocjena i drogiranja. Podmuklo je počinio ubojstva. Sjeo je iza majke govoreći da mu prijatelj prvi mora izaći iz auta, majka mu je povjerovala, a on je repetirao pištolj i ubio je – rekla je sutkinja Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović prilikom čitanja prve presude od 40 godina robije.

– I otac je s povjerenjem razgovarao sa sinom ne sumnjajući ništa, a on je gledao oca i ubio ga u svom pohodu. Ubrojiv, postupao je s maksimalnim stupnjem krivnje, s izravnom namjerom, iz podmukle osvete – rekla je tada sutkinja.

A što je Šunjerga napravio nakon zločina? Otišao je na tulum s prijateljima i nakon toga sjeo u automobil te se vozikao po Hrvatskoj. Policajci su ga uspjeli uhvatiti tek u zasjedi u Vodicama.

Video: Policija vrši pretres kuće obitelji Dominić u kojoj je pronađeno tijelo u zamrzivaču

Komentara 13

DU
Deleted user
15:21 19.04.2019.

Trebalo ga je skratiti za glavu a ne skratiti mu kaznu , smeće nezahvalno !!!

Avatar rubinet
rubinet
14:31 19.04.2019.

Prvo je bilo 24 +24=48..potom 48 =45. ..danas 48 = 35.....a za koju godinu 35= 20..i eto dotičnika vani nakon 20 godina. Sramota z pravosuđe.

ST
stariHEHO
14:49 19.04.2019.

Uzeli su obzir da je siroče, bez mame i tate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije