Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vrhovni sud: Prva kazna TInu Šunjergi bila je više odmazda

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, stoji u priopćenju Vrhovnog suda
19. travnja 2019. u 20:03 13 komentara 1595 prikaza
Tin Šunjerga
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21) koji je ubio roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj. Šunjerga je osuđen na 40 godina zatvora, a sada je ta presuda preinačena na 35 godina zatvora.

Tin Šunjerga Hladnokrvno bezosjećajan Šunjerga si je gasio čikove na licu, hladan je i agresivan

“Vrhovni sud Republike Hrvatske djelomično je prihvatio žalbu optuženog protiv presude Županijskog suda u Zadru te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 35 godina za dva kaznena djela teškog ubojstva, oba počinjena na podmukao način i iz bezobzirne osvete. Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja. Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud”, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Tin Šunjerga
1 / 17
Tin Šunjerga

Podsjetimo, Šunjerga je ubio majku Silvanu (46) i oca Marina (45) u ožujku 2017. Prvo je smaknuo majku hicem u potiljak u automobilu i to pred očima svojeg prijatelja dok su se vraćali iz polja, a potom i oca u garaži njihove kuće u Čistoj Velikoj.

Čekao je trenutak kada mu je otac bio okrenut leđima te je izvadio isti pištolj kojim je ubio majku te ispalio hitac u oca, kojeg je također na mjestu smaknuo. Pištolj je uzeo iz očeva sefa. Šunjerga je smaknuo roditelje jer su mu prigovarali zbog načina života i drogiranja.

Tin Šunjerga Nije pokazao ni jednu emociju Šunjerga osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina: 'Mrzio ih je i zbog toga se bezrezervno osvetio'

– Zabrane je doživljavao kao oduzimanje slobode, mrzio ih je i zbog toga se bezrezervno osvetio. Doživio je kao maltretiranje to što su mu prigovarali zbog loših ocjena i drogiranja. Podmuklo je počinio ubojstva. Sjeo je iza majke govoreći da mu prijatelj prvi mora izaći iz auta, majka mu je povjerovala, a on je repetirao pištolj i ubio je – rekla je sutkinja Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović prilikom čitanja prve presude od 40 godina robije.

– I otac je s povjerenjem razgovarao sa sinom ne sumnjajući ništa, a on je gledao oca i ubio ga u svom pohodu. Ubrojiv, postupao je s maksimalnim stupnjem krivnje, s izravnom namjerom, iz podmukle osvete – rekla je tada sutkinja.

A što je Šunjerga napravio nakon zločina? Otišao je na tulum s prijateljima i nakon toga sjeo u automobil te se vozikao po Hrvatskoj. Policajci su ga uspjeli uhvatiti tek u zasjedi u Vodicama.

Video: Policija vrši pretres kuće obitelji Dominić u kojoj je pronađeno tijelo u zamrzivaču

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
 • Deleted user:

  Trebalo ga je skratiti za glavu a ne skratiti mu kaznu , smeće nezahvalno !!!

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Prvo je bilo 24 +24=48..potom 48 =45. ..danas 48 = 35.....a za koju godinu 35= 20..i eto dotičnika vani nakon 20 godina. Sramota z pravosuđe.

 • stariHEHO:

  Uzeli su obzir da je siroče, bez mame i tate...