Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDAM POSTROJENJA

Službeno: Početak proizvodnje u Petrokemiji 15. srpnja

Kutina: Pogled iz zraka na tvornicu gnojiva Petrokemija d.d.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
16.06.2023.
u 16:44

Podsjetimo, proizvodnja u Petrokemiji prekinuta je u ožujku 2022. godine, a novi vlasnik turski Yildirim konačno je preuzeo tvrtku 28. travnja ove godine

U tvorničkom internom časopisu "Informacije" Uprava kutinske Petrokemije objavila je kako se tvrtka priprema za početak proizvodnje koja će početi 15. srpnja 2023.

U tekstu putem kojim se obraćaju radnicima Uprava Petrokemije najavila je i povratak smjenskog rada, čije je ukidanje prije nekog vremena uznemirilo sindikate jedinog hrvatskog proizvođača mineralnih gnojiva.

„Nakon što smo preuzeli upravljanje Petrokemijom d.d. 2. svibnja 2023. godine, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na našoj detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na naše zaposlenike, odlučili smo pokrenuti proizvodnu do 15. srpnja 2023." - ističe se u objavi uprave Petrokemije te dodaju kako se, sukladno toj odluci, od 1. srpnja vraća rad u noćnoj smjeni te se pokreću pripreme kako bi ključno postrojenje Amonijak moglo početi s radom 15. srpnja.

POVEZANI ČLANCI:

S proizvodnjom bi u srpnju trebala krenuti postrojenja Amonijak, UREAK, KAN-1, KAN-2, NPK-1, NPK-2 i Sumporna kiselina.

"S obzirom na godišnje odmore koje će naši radnici koristiti u ljetnim mjesecima Uprava Petrokemije d.d. sa zadovoljstvom najavljuje kako će se regres za godišnji odmor, sukladno odredbama Kolektivnog ugovora, isplaćivati u 6 mjesečnih rata svakog prvog u mjesecu, počevši od 1. srpnja.“ - dodaje se u obraćanju radnicima.

Podsjetimo, proizvodnja u Petrokemiji prekinuta je u ožujku 2022. godine, a novi vlasnik turski Yildirim konačno je preuzeo tvrtku 28. travnja ove godine. 

VIDEO Petrokemija Kutina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije