Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2016. u 09:15

Sudski postupak je nastavljen nakon dugih 17 godina otkako nije zakazano ni jedno ročište

Hrvoje Visković, sudac Županijskog suda u Zadru, preuzeo je postupak protiv Zdravka Turčića, bivšeg logističara MORH-a zbog zloporabe položaja i financijskih malverzacija u visini od 18 milijuna kuna. Turčića optužba tereti za više kaznenih djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava, odnosno da je u devedesetima oštetio pašku tvrtku „Turist“ za spomenuti višemilijunski iznos. Vijest iz Slobodne Dalmacije posebno je zanimljiva jer je sudski postupak nastavljen nakon dugih 17 godina otkako nije zakazano ni jedno ročište.

Još je zanimljivije da se optuženik nije pojavio na ročištu jer mu nije bilo moguće uredno dostaviti poziv u - zatvor. Turčić se trebao nalaziti u zatvoru jer je u međuvremenu osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog arsenala oružja koje je držao u kući. Ispostavilo se da je prije nekog vremena išetao iz gospićkog zatvora na operaciju i nikada se nije vratio na izdržavanje ostatka kazne. Da sudac Visković nije preuzeo slučaj iz prošlog stoljeća i nakon 17 godina zakazao ročište u prastarom postupku, očito nitko ne bi ni primijetio da je u međuvremenu (još) jedan zatvorenik elegantno išetao iz hrvatskog zatvorskog sustava.

>> Josipu Manoliću policija nije dala produljiti vozaču do stote godine

>> Košarkaški lobi usmjerava državne financije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije