Naslovnica Vijesti Svijet

Slučaj 'Lovas': Tužitelj zatražio 59 godina zatvora za ratni zločin

Tužitelj Dušan Knežević zatražio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu tijekom iznošenja završne riječi ukupno 59 godina zatvora optuženome Milanu Devčiću i drugima kojima se sudi za počinjene ratne zločine u Lovasu 1991. godine
28. siječnja 2019. u 15:36 5 komentara 813 prikaza
policija ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Tužitelj Dušan Knežević zatražio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu tijekom iznošenja završne riječi u slučaju "Lovas" ukupno 59 godina zatvora optuženome Milanu Devčiću i drugima kojima se sudi za počinjene ratne zločine u Lovasu 1991. godine. Knežević je u svojoj završnoj riječi istakao da ostaje pri optužnici te da su izvedeni dokazi „ukazali na to da su okrivljeni počinili dijela koja im se stavljaju na teret – ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ubojstva, tjelesno ozljeđivanje, prijetnje i zastrašivanje.  

Banja Luka Utočište Ratni zločinac pobjegao u Švedsku gdje ga štiti apsurdan zakon

-Za sve vrijeme trajanja postupka optuženi su pokušali da pokažu da je proces montiran, da bi se pokazali kao žrtve. Oni su podlegli ratnoj atmosferi i smatrali da imaju pravo da uzmu pravdu u svoje ruke, vršeći odmazdu. Zato predlažem sudu da optužene osudi na kazne zatvora: Krnjajić - 10 godina, Devčić - 10 godina, Perić i Vlajković - 5 godina, Josipović - 4 godine, Stojanović - 8 godina, Dimitrijević - 8 godina i Zoran Kosjer - 9 godina zatvora, rekao je u svoj završnoj riječi Knežević.

Odvjetnica Brankica Majkić, koja zastupa prvooptuženoga Milana Devčića, rekla je kako je jedino oslobađajuća presuda moguća u ovom slučaju. Prema njenim riječima slučaj "Lovas" test je za srbijansko pravosuđe.

Kuljani: Otkriveno spomen obilježje Šefiku Pezeroviću, prvom poginulom Bošnjaku branitelju Osuđeni Vojnicima tzv. SAO Krajine osam godina zatvora zbog mučenja hrvatskog zarobljenika

Inače, prije iznošenja završnih riječi, izvršen je i uvid u pismene dokaze koji, zbog obimnosti slučaja, do sada nisu uzeti u obzir. Među tim dokazima bili su dopisi Vojne pošte, dopisi Ministarstva obrane Srbije… Nastavak iznošenja završnih riječi nastavlja se 28. veljače.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • gordana93:

    treba njih poslati na setnju minskim poljem

  • Deleted user:

    Prema riječima odvjetnice slučaj "Lovas" test je za srbijansko pravosuđe. Znaci po njezinoj logici moraju biti oslobodjeni jer nije OK nekoga zatvoriti ko ubija nevine ljude i salje ih u minsko polje da prosetaju, pogotovo ako su hrvati a srbi ... prikaži još! se samo branili. Banana drzava, Republika Tunguzija

  • Tixon:

    Hej 'ajmo na espreso da komentarišemo , svi su tamo . Ovde više niko ne komentariše , jer jedino VL u regionu , briše komentare i kažnjava komentatore .