Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan, radošević i Dragunovi

Slučaj Croatia bus otišao u zastaru

Vrhovni sud
Zeljko Lukunic/PIXSELL/ Ilustracija
15.02.2019.
u 06:00

Prva nepravomoćna presuda donesena je još 2004. i četvorka je oslobođena krivnje, ali ju je Vrhovni sud ukinuo

Nakon pravosudne trakavice koja je trajala više od jednog i pol desetljeća, što je jedan od rekorda čak i kad je Hrvatska u pitanju, slučaj u kojem se zbog sumnjive dokapitalizacije Croatia busa vrijedne 4,5 milijuna DEM sudilo Anti Marijanu, odbjeglom tajkunu Ivanu Radoševiću te Tomislavu i Lovorki Dragun koji su bili optuženi za zloporabu položaja i ratno profiterstvo napokon je završen. Prva nepravomoćna presuda donesena je još 2004. i četvorka je oslobođena krivnje, ali ju je Vrhovni sud ukinuo.

Ponovljeno suđenje krenulo je 2013. i završilo nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda prije godinu dana. Međutim, presuda je pala jer DORH nije dovoljno dobro obrazložio zbog čega optuženike tereti za ratno profiterstvo, na što je tužiteljstvo uložilo žalbu o kojoj je prije nekoliko dana odlučio Vrhovni sud.

Ukratko, Vrhovni sud u cijelosti je potvrdio presudu Županijskog suda koji smatra kako, da bi se nešto smatralo ratnim profiterstvom, u optužnici nije dovoljno samo navesti da je djelo počinjeno tijekom rata. Sukus svega je da je time optužba za ratno profiterstvo otpala jer DORH nije želio mijenjati optužnicu, pa je slučaj otišao u zastaru.     

Video Porez na imovinu: Razlozi 'za' i 'protiv'

Ključne riječi

Komentara 8

I1
ing-12345
06:13 15.02.2019.

Još jedan dokaz da ih hrvatskog pravosuđa treba projeterati sve sadašnje suce i državne odvjetnike jer je u pitanju opstanak Hrvatske kao države.

OB
ObrenM
07:25 15.02.2019.

Radosevic-jedan od 200 povlastenih porodica.Dobio je i "mig" da na brzinu (bez ruke na srcu) sa rukom u djepu napusti voljenu domovinu.

GO
GorenjeHiSense
08:30 15.02.2019.

Croatia otisla u zastaru.... Tim novcem se financiralo i politiku, koja sigurno nece mijenjati zakona zastare. Pa nisu blesavi! Taj sisem se zove demokracija kapitalizma u kojoj ( skoro) uvik pobjedi kapital.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije