Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVUDRIJSKA VALA

Slovenski ribari dobili prve platne naloge iz Hrvatske

Savudrijska vala
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
01.02.2018.
u 15:34

Ribar Silvano Radin kazao je da mu je na kućnu adresu stiglo šest kazni od kojih svaka iznosi 15.000 kuna, od čega se 10.000 kuna u svakoj kazni odnosi na kaznu njegovoj tvrtki, a ostalo njemu kao pravnoj osobi.

Više je slovenskih ribara iz Pirana u četvrtak dobilo platne naloge iz Hrvatske zbog neovlaštenog ulaska u hrvatske vode u Savudrijskoj vali, javljaju slovenski mediji.

Ribar Silvano Radin kazao je da mu je na kućnu adresu stiglo šest kazni od kojih svaka iznosi 15.000 kuna, od čega se 10.000 kuna u svakoj kazni odnosi na kaznu njegovoj tvrtki, a ostalo njemu kao pravnoj osobi.

Radin je za Slovensku tiskovnu agenciju STA kazao da kazne neće platiti jer je lovio u moru koje po arbitražnoj presudi pripada Sloveniji.

Umjesto toga, i dalje će postupati u skladu s naputcima slovenske vlade i u vezi kazni i pravne pomoći kontaktirati odvjetnički ured Senjak, kojega je angažiralo ministarstvo za poljoprivredu, kazao je Radin.

Kako navode slovenski mediji, vlada premijera Mire Cerara zakonski se obvezala da će u sporu s Hrvatskom osigurati svu pravnu pomoć ribarima iz Pirana protiv kojih se u Hrvatskoj pokrene prekršajni ili kazneni postupak i smatra da oni slobodno mogu loviti u moru koje je Sloveniji dodijeljeno arbitražom.

Obvezala se također da će ribarima u tim postupcima pokriti sve troškove.

Osim Radina, platne naloge za ulazak u hrvatske vode i neovlašteno obavljanje ribolova dobilo je još deset slovenskih ribara, objavili su slovenski mediji.

Savudrijska vala
1/18
Ključne riječi

Komentara 47

HA
hanzi
17:55 01.02.2018.

Slovenci če ove kazne uredno platiti, jer za to je SLO vlada pripremila novce. Takođe je uzela odvetnika, koji če uložiti žalbe, te se tužiti sve dok ne dođe do žalbe na Europskom sudu. E tu če biti interesantno, jerr ako europski sud prizna arbitražnu granico, če morato HR platiti sve troškove i vratiti kazne. Pa ako če priznati granico po arbitražnom sudu ili ne.

PR
PraljakZločinac
16:03 01.02.2018.

samo me zanima, ko će ove godine donirat vatrogasnu opremu dalmatincima kad bude gorila dalmacija.... teško da neka susjedna država.... pa da vidimo ko nam je pravi prijatelj ove godine! možda ljetni deda mraz? ali nama triba eskadrila starih istrošenihh aviona... ko da nam se izrael želi osvetiti zbog revidiranja povjesti ustakog jasenovca.

Avatar milidobrović
milidobrović
16:03 01.02.2018.

Vjerujem da će Slovenija stati u zaštitu svojih ribara i pokriti im kazne , no kako čujem da se hdz sad pravi grbav i nema sluha za kazne koje su dobili naši ribari, a prije mjesec dana su njihovi populisti obećavali da idu slobodno loviti da će Hrvatska sve pokriti. Važno da imaju za Ramljakov i Dalićkin skromni postotak - odurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije