Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 DANA DULJE

Slovenski ministar najavio: Kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom se produljuju

Žakanje: Kontrole na granici sa Slovenijom
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
26.10.2023.
u 12:40

Slovenija je privremene kontrole na granici s Mađarskom i Hrvatskom uvela prošlog vikenda, ističući da se radi o mjeri koja je odgovor na povećanu opasnost od terorističkih napada

Slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar u četvrtak je posjetio slovensko-mađarsku granicu u mjestima Pinca i Dolga Vas, gdje je objavio novosti vezane za granične kontrole koje je Slovenija uvela na granicama s Hrvatskom i Mađarskom.

Ministar je najavio da će kontrola na obje granice biti produžena za još 20 dana, prenosi HRT. Tvrdi kako je to nužno zbog kontrole ulazaka ilegalnih migranata kojih je u samo nekoliko dana evidentirano stotinjak.

Slovenija je privremene kontrole na granici s Mađarskom i Hrvatskom uvela prošlog vikenda, ističući da se radi o mjeri koja je odgovor na povećanu opasnost od terorističkih napada

Sličan mehanizam kontrole u kojemu se zaustavljaju samo neka vozila, uglavnom ona s registracijama zemalja koje nisu dio Schengena, uvela je i Italija na granici sa Slovenijom. Slovenska policija pri uvođenju mjera istaknula je kako one obično ne traju dulje od dva mjeseca.

GALERIJA Kontrole na slovenskoj granici

Žakanje: Kontrole na granici sa Slovenijom
1/59
Ključne riječi

Komentara 4

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:10 26.10.2023.

Igrokaz za slovensko pučanstvo... Kao da teroristi idu preko legalnih graničnih prijelaza... Oni su već odavno u Njemačkoj!

GI
Gitte
14:10 26.10.2023.

Očito cijeli Svijet sve više gubi savjest.

DZ
Dzasmin
13:56 26.10.2023.

Zar je mozda netko ocekivao nesto drugo? To je samo "priznanje" nasoj i madjarskoj policiji na "cuvanju" granica prema BiH, Srbiji i C.Gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije