Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenski mediji o izborima: Ugledni gospodin protiv Ala Caponea

Josipović, Bandić
Pixsell
Autori: zb, A.Be./VLM
28.12.2009.
u 01:47

Deutsche Welle ističe da će za pobjedu u drugom krugu biti važni i glasovi dijaspore, posebno Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Treći hrvatski predsjednik, koji će biti izabran u drugom krugu između dvojice najizglednijih kandidata, Ive Josipovića i Milana Bandića, suočit će se s tri teške zadaće – ulaskom Hrvatske u EU, borbom protiv korupcije i rješavanjem gospodarske krize.

Ocjena je to koju većina stranih agencija iznosi u svojim izvještajima. AP piše da su oba kandidata prozapadno orijentirana, prijateljski raspoložena prema SAD-u i podržavaju ulazak Hrvatske u EU.

Predsjedničkog kandidata SDP-a agencije Reuters i AFP opisuju kao pravnika i skladatelja bez mrlje u karijeri i političara kojemu manjka karizme. Bandić je moćan, populistički gradonačelnik Zagreba, pišu agencije.

Slovenski Žurnal 24 hrvatske izbore komentira pod naslovom "Ugledni gospodin protiv Ala Caponea" napominjući da je Bandić jednom prilikom najavio da će Freddija Mercuryja dovesti u Zagreb iako je taj legendarni pjevač preminuo još davne 1991.

Bandića je kao Ala Caponea opisala komunikologinja Ljiljana Buhač, a za Josipovića je ustvrdila da je sramežljiv te da u svojim govorima često nema energije. Dodala je da se SDP-ov kandidat loše odijeva, uglavnom u svijetle boje i da zbog toga djeluje bolesno.

- Bandić govori površno i populistički, a sugovornika ne gleda u oči čime ne izražava poštovanje. Iako djeluje dominantno, njegove su riječi prazne - zaključila je Buhač.

Njemačka agencija DPA ocjenjuje da će novi predsjednik morati imati čizme od sedam milja kako bi slijedio stope Stjepana Mesića koji je svoje mandate iskoristio da Hrvatsku približi Europi.

Deutsche Welle ističe da će za pobjedu u drugom krugu biti važni i glasovi dijaspore. Glas Amerike u svome izvještaju naglašava da je bio iznimno slab odziv birača od samo 33,87 posto do 16 sati.

Ključne riječi

Komentara 78

LO
lopata
13:01 28.12.2009.

BANDIC nauci engleski

OB
-obrisani-
01:58 28.12.2009.

i Nas iz Vojvodine! da da! p.s. koja Židovština, fuj! samo Bezbožnici, ne krsti mogu dijeliti \'Rvacki puk, a gori od njih, \'Rvacke sluge potporu tomu zlu davat! Čim Vam dragi moji \'Rvati, neko kroz poreze počne pravo glasovanja tumačit, Židovsko je zlo, upamtite. Vrednota oni nemaju, samo \"zlatne telce\" stvaraju i za smisao nude...

OB
-obrisani-
10:28 28.12.2009.

So itz official 31,4 and 14,2%?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije