Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ponovno gužve na granici sa Slovenijom, najduže čekanje na Bregani

Manje je vrijeme čekanja na prijelazu Macelj/Gruškovje i na prijelazima u Istri.
21. travnja 2017. u 15:04 20 komentara 4544 prikaza
granica, gužva
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Po podacima slovenske policije i u petak popodne zbog gušćeg prometa nastaju zastoji na većim graničnim prijelazima s Hrvatskom, na kojima s provodi striktnija kontrola u skladu sa schengenskom uredbom, javljaju slovenski mediji.

Prema podacima prometnih servisa, na ulaz u Sloveniju preko graničnog prijelaza Obrežje (Bregana) osobni automobili čekaju jedan sat i 15 minuta, dok je na istom prijelazu nastala kolona teretnih vozila od pet kilometara, koji čekaju na izlazak iz Slovenije.

bregana I DALJE GUŽVE NA GRANICI Pahor reagirao na pismo predsjednice Grabar-Kitarović europskim čelnicima 07.04.2017., Bregana - Zbog izmjena schengenskog zakona, kojima se poostrava kontrola europskih granica, u petak ujutro pocele su guzve za ulazak u Sloveniju iz Hrvatske. Slovenija je na granicnim prijelazima s Hrvatskom duzna skenirati putne dokumente dr NINO RASPUDIĆ Mala zemlja za veliku kolonu

Manje je vrijeme čekanja na prijelazu Macelj/Gruškovje i na prijelazima u Istri.

Slovenija zadnjih nekoliko tjedana ističe da čini što može da se promet u špicama preko vikenda smanji, ali da je dužna provoditi mjere nadzora schengenske granice kakve od nedavno vrijede na vanjskoj granici Schengena.

Ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u četvrtak da je jedna njegova izjava od prije par mjeseci kako bi zbog neriješenog graničnog pitanja s Hrvatskom, koja odbija arbitražu na granici, u turističkoj sezoni moglo doći do napetosti koje ne bi koristile Hrvatskoj, u susjednoj državi zlorabljena i da gužve na graničnim prijelazima nemaju nikakve veze s tom njegovom izjavom u jednom intervju za Slovensku televiziju.

Reagirajući na pismo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koje je ona u vezi s nastalim zastojima zadnjih tjedana uputila predsjednicima Europskog parlamenta, Europskog vijeća i Europske komisije, slovenski predsjednik Borut Pahor jučer je naglasio da poštivanje europske uredbe o granicama nema veze s arbitražom o granici i podržao vladu premijera Mire Cerara u njenom provođenju kako ne bi došlo do izbacivanja Slovenije iz Schengena.

Pahor se založio za održavanje dobrih odnosa i dijalog s Hrvatskom.

>> Slovenci upozorili: Rigoroznom kontrolom granice s Hrvatskom imat ćete velike gužve

>> Kako su hrvatski građani lakše ulazili u Sloveniju i EU dok nismo bili članica Unije? To je zaista apsurd!

Elipso

  • Mirdaa:

    Interesantno kako novine rade hajku na sloveniju, ja vozim turisticki autobus, svaki dan na neumu cekam 1,5h na karasovicima 2 h na doljanima 2,5h,,a na tim granicama nema ni jednog slovenskog policajca,,samo hrvatski

  • hbhr:

    kupujmo hrvatsko

  • Karloho:

    Jad i bijeda....Provjerava se granica na izlazu iz Shengena,a u Europi su ionako godinama oni zbog kojih se to navodno radi.Putuju nesmetano kuda i kamo hoce,dokazani kriminalci i potencionalni teroristi nemaju nikakovih problema niti prepreka,jer zakoni unije su takovi da ... prikaži još! im ne smiju narusavati privatnost do momenta dog nekog ne ubiju.To je Europa,nisam protiv nje,ali ako drzava kao sto smo mi nema nista drugo osim da moze moliti i plakati onda ce od toga biti male koristi. Trebali bi mi isto kao sto to rade njemci,mađari,sovenci vise surađivati s Rusima na ekonomskom planu,nekada smo u Moskvi imali vise od dvijestotine predstavnistava nasih firmi,a danas se to mozete na prste jedne ruke prebrojati.Sve velike zemlje i njihovi mali saveznici imaju dvostruka mjerila,zar tako brzo i lako zaboravljamo.Trebali bi i nasi mozda kontrolirati brodove koji ulaze u Koper ,jer i to je vazno za sigurnost Europe,te naci druge stvari kao protumjeru za ovu diverziju koju radi susjedna nam zemlja uz blagoslov Europe.