Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenija tvrdi da je i Mađarska za poštivanje arbitražne presude

"Ministar Szijjarto je istaknuo značaj poštovanja međunarodnog prava i odluka međunarodnih arbitraža, o čemu i Mađarska ima svoja iskustva s Hrvatskom"
11. srpnja 2017. u 00:15 43 komentara 1011 prikaza
Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Mađarska smatra da se arbitražna odluka o granici između Hrvatske i Slovenije mora provesti, objavilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova nakon susreta slovenskog i mađarskog šefa diplomacije Karla Erjavca i Petera Szijjarta u Budimpešti.

gilbert guillaume Krojači hrvatskih granica Sudac Guillaume rekao mi je 2009.: Arbitraža će biti kompromis

Erjavec se sa Szijjartom sreo na sastanku Višegradske skupine u proširenom formatu, s Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom.

Tom ga je prilikom upoznao i rezultatom granične arbitraže između Slovenije i Hrvatske koju Zagreb ne priznaje.

"Ministar Erjavec je mađarskog kolegu izvijestio da je arbitražni sud dao konačnu presudu o granici te naglasio kako očekuje da će je poštovati i hrvatska strana jer je riječ o konačnom i obvezujućem pravorijeku za obje strane", stoji u priopćenju slovenskog ministarstva.

"Ministar Szijjarto je istaknuo značaj poštovanja međunarodnog prava i odluka međunarodnih arbitraža, o čemu i Mađarska ima svoja iskustva s Hrvatskom", dodaje se.

Slovenija i Mađarska su dvije susjedne države koje zaključene dogovore poštuju i primjenjuju, rekao je Erjavec, prenosi slovenska tiskovna agencija STA.

Na sastanku o infrastrukturnom povezivanju i potpori europskoj perspektivi država jugoistočne Europe koje još nisu članice EU-a bila je i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Savudrijska vala Milan Ivkošić Hrvatsku polovicu Savudrijske vale moramo štititi 'idućih tisuću godina' dunav, policija, brod Brojna pitanja Kako odluka o Savudrijskoj vali može utjecati na razgraničenje Srbije i Hrvatske na Dunavu? Milan Jajčinović Slovenija diplomaciju, očito ispravno, shvaća kao lobiranje za postizanje cilja
Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • IvanLu:

    Pa da je i Papa, Sveti Petar, Engleska Kraljica Elizabeta i Dalaj Lama za postivanje arbitrazne presude Hrvatska nije!

  • pinkec:

    Erjavi laže, a tko laže taj i krade (slučaj sa Ljubljanskom Bankom!) a tko krade, ... bježi što dalje od lopova!

  • centirion:

    Malo obratite pažnju! Čovijek sa ovakom njuškom nemože biti pošten !!!!!