Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenija tvrdi da je i Mađarska za poštivanje arbitražne presude

"Ministar Szijjarto je istaknuo značaj poštovanja međunarodnog prava i odluka međunarodnih arbitraža, o čemu i Mađarska ima svoja iskustva s Hrvatskom"
11. srpnja 2017. u 00:15 43 komentara 1011 prikaza
Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Mađarska smatra da se arbitražna odluka o granici između Hrvatske i Slovenije mora provesti, objavilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova nakon susreta slovenskog i mađarskog šefa diplomacije Karla Erjavca i Petera Szijjarta u Budimpešti.

gilbert guillaume Krojači hrvatskih granica Sudac Guillaume rekao mi je 2009.: Arbitraža će biti kompromis

Erjavec se sa Szijjartom sreo na sastanku Višegradske skupine u proširenom formatu, s Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom.

Tom ga je prilikom upoznao i rezultatom granične arbitraže između Slovenije i Hrvatske koju Zagreb ne priznaje.

"Ministar Erjavec je mađarskog kolegu izvijestio da je arbitražni sud dao konačnu presudu o granici te naglasio kako očekuje da će je poštovati i hrvatska strana jer je riječ o konačnom i obvezujućem pravorijeku za obje strane", stoji u priopćenju slovenskog ministarstva.

"Ministar Szijjarto je istaknuo značaj poštovanja međunarodnog prava i odluka međunarodnih arbitraža, o čemu i Mađarska ima svoja iskustva s Hrvatskom", dodaje se.

Slovenija i Mađarska su dvije susjedne države koje zaključene dogovore poštuju i primjenjuju, rekao je Erjavec, prenosi slovenska tiskovna agencija STA.

Na sastanku o infrastrukturnom povezivanju i potpori europskoj perspektivi država jugoistočne Europe koje još nisu članice EU-a bila je i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Savudrijska vala Milan Ivkošić Hrvatsku polovicu Savudrijske vale moramo štititi 'idućih tisuću godina' dunav, policija, brod Brojna pitanja Kako odluka o Savudrijskoj vali može utjecati na razgraničenje Srbije i Hrvatske na Dunavu? Milan Jajčinović Slovenija diplomaciju, očito ispravno, shvaća kao lobiranje za postizanje cilja
Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • IvanLu:

    Pa da je i Papa, Sveti Petar, Engleska Kraljica Elizabeta i Dalaj Lama za postivanje arbitrazne presude Hrvatska nije!

  • pinkec:

    Erjavi laže, a tko laže taj i krade (slučaj sa Ljubljanskom Bankom!) a tko krade, ... bježi što dalje od lopova!

  • centirion:

    Malo obratite pažnju! Čovijek sa ovakom njuškom nemože biti pošten !!!!!