Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znao je

Praljak mi je rekao: Neće suditi samo Srbima, Haag će nas sve sj...!

Slobodan Praljak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
29.11.2017.
u 21:16

Ivica Radoš, autor knjige "Tuđman izbliza" opisao je što mu je Praljak rekao prije odlaska u Haag.

Osuđena hrvatska šestorka, Prlić i ostali, dragovoljno je otišla u Haag, što je dokaz da su ondje išli u dobroj vjeri.

Međutim, kao „najtanja karika“, osuđeni su. Tuđman je podržao stvaranje Haaškog tribunala, vjerojatno zbog političkog trenutka jer su Srbi već bili okupirali trećinu RH i dvije trećine BiH. HV do stvaranja Suda nije vodila napadačke ni oslobodilačke akcije, a HVO nije bio u sukobu s muslimanskim postrojbama.

Slobodan Praljak
1/29

Međutim, nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma na udaru su se najprije našli bosanskohercegovači Hrvati. General Praljak, prije odlaska u Haag, kao da je predvidio što će se dogoditi. „Osnovna ideja je bila da će Amerikanci suditi Srbima u Haagu, no ja sam rekao: – Neće suditi samo Srbima, Haag će sve nas sj....! Prije svega, važna je razlika između ratnog zločina i zločina u ratu. – O tome sam pričao s Gojkom Šuškom.

Kako sam bio zapovjednik HVO-a, Šušak me molio da razgovaram s Nobilom (odvjetnikom, nap.a.). Odem k Nobilu, kažem mu da sam bio od samoga početka dolje, da sam bio u središnjoj Bosni i da sam značajna figura toga rata u vojnom pogledu, a mene čovjek koji počinje braniti Blaškića ispituje samo 20 minuta, od čega me 10 minuta uopće nije slušao.

Računao sam da će me ispitivati četiri-pet dana“, rekao je general Praljak prije odlaska u Haag autoru ovoga članka za knjigu „Tuđman izbliza“.

Komentara 62

NV
NV
21:37 29.11.2017.

A danas na N1 tražimo da se vrate sve ingerencije dejtona koje je Petrič oduzeo i zbog kojoh su hrvati pred nestankom. Dodik o tome govori godinama i umjesto da mu damo potporu mi ga pljujemo.

DU
Deleted user
23:48 29.11.2017.

Ubijanja i zločina bilo je na svim stranama i istinske pravde tu nikada i nije moglo biti. Haaški sud je samo teatar, pa je s te strane samoubojstvo generala na sudu, najteatralniji prikaz tog Haaškog cirkusa. Manje bi štete bilo da tog suda nikada nije bilo, poslužio je samo daljnjem pothranjivanju tenzija i sipanju soli na rane. Realnost je da 99,9% onih koji su činili zločine nije i neće bio kažnjeno, oni kojma su ubijeni voljeni i dalje će tugovati za voljenima, većina onih koji su i završili u zatvoru ima bolje životne uvjete od mnogih drugih na slobodi... EU se navodno sablažnjava nad ubojstvima muslimana u BiH, istovremeno šaljući svoje vojnike u Irak, Iran, Afganistan.... gdje učestvuju u bombardiranjima muslimanskih civila. Nadam se samo da će se ljudi u našim krajevima opametiti i shvatiti kako ne trebamo biti tek puke marionete u igrama vanjskih sila i domaćih političara koji bi prodali i vlastitu majku za par eura.

MO
mornar91
02:11 30.11.2017.

Naivno je misliti da velike zemlje nekome zele pomoci, sve je interes, ovo je dokaz. Sve je izgledalo da ce samo Srbi biti osudjeni, to je bilo samo za sukobe u Hrvatskoj ali sada su pokazali pravo lice da su sve to ucinili kako bi pomogli Muslimaima (Bosnjacima), tako su stali i iza Albanaca na Kosovu, oni su samo zrtve, medju njima nema zlocinaca. Ako se analizira odakle je njima stizalo naoruzanje i cija proizvodnja, tada je sve jasno. Trump je nedavno obisao svoje velike klijente, uvoznike oruzja, a ta se roba ne kupuje radi sporta, mnogo se proizvodi i treba da se trosi. Od Hrvatske nema vise koristi, okrece se odakle dolazi novac, zato su ovih sest optuzenih "pusteni niz vodu". Svi vole miris novca, interes je iznad svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije