Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tragedije

Veleposlanica posjetila pritvorenike: 'Prolaze teške trenutke'

Praljak
Foto: Screenshot
1/2
30.11.2017.
u 21:15

- Mogu reći da prolaze teške trenutke, međutim oni su čvrsti - rekla je veleposlanica, dodajući kako je veleposlanstvo RH u stalnom kontaktu s njima te da im stoji na raspolaganju

Prema službenim informacijama Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju za sve elemente jučerašnjeg događaja, po protokolu suda, nadležnost preuzimaju nizozemske službe, izjavila je za HRT hrvatska veleposlanica u Kraljevini Nizozemskoj Andrea Gustović-Ercegovac. Radi se o sigurnosnim, medicinskim, pravosudnim i toksikološkim službama. 

Hrvatsko veleposlanstvo je stoga još od jučer u kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske koje objedinjuje većinu tih informacija. Kazneni sud izvijestio ih je danas kako je cijeli slučaj preuzelo i nizozemsko tužiteljstvo koje će započeti istragu i s kojim će veleposlanstvo također biti u kontaktu.

Gustović-Ercegovac danas je posjetila hrvatske pritvorenike u zatvoru u Scheveningenu.  

- Mogu reći da prolaze teške trenutke, međutim oni su čvrsti - rekla je, dodajući kako je veleposlanstvo RH u stalnom kontaktu s njima te da im stoji na raspolaganju.

Sutra će biti izvršena obdukcija nad Slobodanom Praljkom od strane nizozemskih vlasti, a odvjetnik Željko Olujić naglasio je kako Hrvatska mora kategorički tražiti da njezini liječnici budu nazočni.

Praljak
1/16

Komentara 1

IB
ibiza
12:27 01.12.2017.

daj boze da izdrze i d a neke djelove optuznice na slobodi dokazu da je dio toga neoravedno a da je zlocina bilo nitko ne opovrgava a nad Hrvatima je nekih pisljivih 2-3 god ...osudeni pijedinci nepravda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije