Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je odgovoran?

Nove prijave u Sl. Brodu, direktor Vodovoda otkrio hoće li tužiti ministra Ćorića

Foto: Screenshot/N1
04.04.2018.
u 11:40

Gradonačelnik uvijek ima moj mandat na raspolaganju u ovoj kriznoj situaciji i pod ovakvim optužbama, rekao je Aščić.

U Slavonskom Brodu održana je konferencija za medije kojoj su povod bile jučerašnje izjave ministra Tomislava Ćorića koji je jučer na odgovornost pozvao upravu Grada.

Direktor Vodovoda u Slavonskom Brodu, Stjepan Aščić, rekao je da će vjerojatno podnijeti kaznene prijave.

"Ja ću danas vjerojatno podnijeti kaznene prijave za netočno informiranje i klevetu i sazvati sjednicu nadzornog odbora. Gradonačelnik uvijek ima moj mandat na raspolaganju u ovoj kriznoj situaciji i pod ovakvim optužbama", rekao je Aščić. 

Aščić nije konkretno odgovorio hoće li tužiti ministra Ćorića. 'Moram analizirati što je točno tko rekao i na osnovu toga ćemo postupiti', rekao je za N1.

Glavni tehnolog vode u laboratoriju slavonskobrodskog Vodovoda Zdravko Pavlić rekao je da tvornica nije kriva što su ugljikovodici došli u gradsku vodu te kako filteri s aktivnim ugljikom nisu namijenjeni uklanjanju ugljikovodika iz vode. 

Mirko Duspara kazao je kako "svaljivati odgovornost s jednih na druge, to ne ide".

- Od ministra se očekuje da zaštiti građane. Da ima imalo morala dao bi već u petak ostavku jer ovo je njegov resor. Izlila se određena količina naftnih derivata, on nije dao nikakvu izjavu, nažalost, to se može dogoditi samo u Hrvatskoj, rekao je Duspara. 

Duspara je ponovio i kako je 2010. tvornica bila u vlasništvu Hrvatskih voda. Pokazao je i ugovor o prijepisu vlasništva nad tvornicom na slavonskobrodski Vodovod. 

1/22

Komentara 9

Avatar puky
puky
12:02 04.04.2018.

Ovaj direktor se usrao pa je jedva promucao nešto. Nema obrane - za gradski vodovod su odgovorne gradske vlasti.

DU
Deleted user
12:36 04.04.2018.

Nikada nitko nije kriv za išta. Svi su učinili sve potrebno ali eto, građani nepotrebno paničare i negoduju? Sve se zataškava a samo ako slučajno dospije u javnost, odmah se gradi nova laž, nova priča. nemaju lica reći: Da, kriv je imenom taj i taj, nismo odmah napravili dubinsku analizu tla, za to je zadužen taj i taj i odgovarat će...Samo izmišljate bajke za ljude, kao da smo svi maloumni idioti.

AF
afer
13:32 04.04.2018.

Netko je kriv i mora odgovarati. A da li je ministar od godine dana kriv što vi niste filtere promijenili od 2001 godine. ako filteri ne trebaju - što ste ih stavili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije