Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKI INCIDENT

Crodux odgovorio na optužbe iz Slavonskog Broda: 'To je netočno i zlonamjerno'

Započela sanacija mjesta ekološkog incidenta koji je zagadio vodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
03.04.2018.
u 20:03

Sve propisane radnje za ovakve slučajeve su poduzete odmah i odgovorno tvrdimo da nije bilo nikakvoga prikrivanja, stoji u priopćenju.

Grad Slavonski Brod na svojim je internetskim stranicama objavio kako 'već 6 dana benzin istječe iz produktovoda u vodozaštitno područje' te da gradonačelnik Mirko Duspara upozorava nadležne institucije kako se 'umanjuju razmjeri ekološke katastrofe'.

Na te tvrdnje reagirali su iz Croduxa gdje tvrde da su to netočne i zlonamjerne informacije. 

- Svjesni velikog interesa javnosti, a u cilju sprječavanja manipuliranja neprovjerenim i netočnim podacima koje pojedine neodgovorne osobe daju, a neki mediji objavljuju, tvrtka Crodux Energetika d.o.o. stoji i dalje pri tvrdnji kako se izlijevanje 150 - 200 lit benzina ne može povezati sa zagađenjem pitke vode u Slavonskom Brodu.

Sve propisane radnje za ovakve slučajeve su poduzete odmah i odgovorno tvrdimo da nije bilo nikakvoga prikrivanja!

Alarmantne vijesti i slike o "dokazima" kako benzin već 6 dana curi i zagađuje tlo i vodu - netočne su i zlonamjerne. 

Upravo je u tijeku druga faza procesa sanacije koja je temeljito pripremljena i provodi se prema svim pravilima struke. U tijeku je proces kontroliranog izvlačenja  svih zaostalih količina derivata koji se usisavanjem odstranjuju iz cijevi! Ovaj proces nije mogao biti proveden ranije, jer sve što bi tada bilo učinjeno, dovelo bi do većih šteta.

Suosjećajući sa građanima Slavonskog Broda i svih mjesta koji su se našli u ovoj teškoj situaciji, očekujemo od svih da se suzdrže od nagađanja, spekulacija i senzacionalističkih objava te nakon što rezultati istrage budu poznati, građanima prenesu istinu - stoji u priopćenju Croduxa.

Započela sanacija mjesta ekološkog incidenta koji je zagadio vodu
1/22
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Retardo
Retardo
21:30 03.04.2018.

Usisavanje derivata kroz prošupljeni produktovod? Pa vi ćete ispumpati pola Save ako tako nastavite. Ajde, da čujemo, što ste točno radili i što se točno dogodilo? Nemojte biti žrtveni jarci u tuđim partijama šaha.

BL
Blomberg
20:40 03.04.2018.

Pa sve to je jako intersantno, zanima nas gdje su bili odgovorni iz <vlade kao, i iz vodovoda da nisu mjenjali filtere, zbog cega su filteri i tu da ih se mjenja, no sad ce se vidjeti kada ce svii ti nestrucnjaci biti odpusteni , ako smo imalo pravna drzava, a ne da se i dalje sastaju po gostionicama.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
20:33 03.04.2018.

Što je za Oluju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije