Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anonimna prijava

Slavko Linić: Borovec laže uime svog šefa Karamarka

linić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
16.05.2011.
u 16:57

Linić je pogriješio dovodeći ministra Karamarka i ravnatelja policije u kontekst istrage, kaže Krunoslav Borovec

Nema osnova za obavijesni razgovor sa mnom, nema naloga Županijskog državnog odvjetništva, a glasnogovornik policije Krunoslav Borovec laže uime svog šefa Tomislava Karamarka - izjavio je riječki esdepeovac i saborski zastupnik Slavko Linić za Novi list.

Najnoviji je to moment u višednevnom prepucavanju između Linića i vrha policije, koje je započelo nakon podnošenja anonimne kaznene prijave protiv Linića zbog navodnog nestanka 800.000 njemačkih maraka, kojima je 1991. trebalo biti kupljeno oružje za obranu Hrvatske, a kojim je upravljao Linić kao tadašnji gradonačelnik Rijeke i šef Kriznog stožera. Linić je tijekom vikenda izjavio kako je proces pokrenut iz vrha policije, a ministra Karamarka nazvao je "špijunčinom", nakon čega mu je Borovec odgovorio kako vrh policije s kaznenom prijavom nema veze.

- Linić je pogriješio dovodeći ministra Karamarka i ravnatelja policije u kontekst istrage - odgovor je glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca na optužbe Slavka Linića da je istraga za ratno profiterstvo provedena po nalogu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i ravnatelja policije Olivera Grbića.

Anonimna kaznena prijava za ratno profiterstvo dostavljena je Policijskoj upravi primorsko-goranske županije. Borovec ističe da je uprava neovisna u svojoj istrazi i da nema potrebe da se u nju uključuje ravnateljstvo.

Istoga dana kada je Sabor donio Zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva, podignuta je kaznena prijava protiv Slavka Linića i još nekoliko osoba koje su u ratnim godinama vodile Krizni stožer Rijeke. Linić još nije dobio poziv za obavijesni razgovor, a rekao je da oružje nikad nije bilo isporučeno te da je novac vraćen na račun Grada Rijeke, što su potvrdile već ispitane osobe. Franjo Butorac, tajnik kriznog stožera Rijeke 1991., izjavio je da je Linić odbio prihvatiti gotovinu i da je novac vraćen na račun banke odakle je i došao.

Slavko Linić smatra da je ova kaznena prijava samo politički motivirana podvala da bi se naštetilo SDP-u. Kao prilog toj tezi Linić navodi aferu "Tržnice Rijeka", za koju također tvrdi da je politički proces koji je pokrenuo Karamarko u svrhu proganjanja političkih protivnika.

Komentara 272

GO
Gogs
07:47 17.05.2011.

usput bi mogli optužiti i Tedeschog + Zubaka

O9
oluja 95
09:56 17.05.2011.

Oluja nad kvarnerom pustosi ratne profitere i izdajice Hrvatske

Avatar BOTTIZA
BOTTIZA
01:42 17.05.2011.

julka on ti je više BEOKAMEN...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije