Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadnja skupina

Skupina džihadista IS-a napustila Raku i poveli civile kao živi štit

Raqqa, Sirija
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
15.10.2017.
u 11:36

Sirijske demokratske snage (SDF) koje podupire SAD, saveznici Kurdima i arapskim milicijama, i dalje se bore protiv preostalih džihadista u gradu, rekao je glasnogovornik SDF-a Mostafa Bali.

Skupina pripadnika Islamske države evakuirana je tijekom noći iz sirijskoga grada Rake a sa sobom su uzeli civile da im služe kao živi štit, rekao je glasnogovornik milicije za Reuters. 

Sirijske demokratske snage (SDF) koje podupire SAD, saveznici Kurdima i arapskim milicijama, i dalje se bore protiv preostalih džihadista u gradu, rekao je glasnogovornik SDF-a Mostafa Bali.

"Prošle noći, zadnja skupina boraca (koji su se složili da idu) napustila je grad", rekao je Bali.

Dužnosnik u civilnom vijeću Rake kojeg su postavili SDF i saveznici da nadzire vlast u gradu, rekao je da je jedna skupina stranih boraca otišla s drugima.

Raqqa, Sirija
1/8

Dužnosnik Omar Aluš nije rekao koliko je militanata ostalo u gradu, gdje čine malu enklavu, okruženu snagama SDF-a.

Bali je kazao da džihadisti ne puštaju civile nakon što iziđu iz grada  kao što je dogovoreno nego žele da civili ostanu s njima  do njihova odredišta kao jamac sigurnosti.  

Ključne riječi

Komentara 7

PL
@ploto@
16:22 15.10.2017.

Bajke za djecu.Sve terorističke organizacije u Siriji su pod kontrolom terorističke centrale SAD.

MX
Mister X
13:33 15.10.2017.

Evo to su ti na slici NATO -protivnici koje se hrabro iz velike visine bombama pobjeđiva-godinama . ( Dobro ove u Afganistanu ) nismo još tamo smo tek smo 17 godina u ratu , Ipak smo mi i naši jakii jaki saveznici NATO pravi demokrati i po bijednici.. Samo me sram to stalno gledati i slušati . Čekam sa nestrpljenjem da se počnemo sa Putinom I Kinom jednom kušati...

OK
okvarbudovič
16:02 15.10.2017.

i pravac za zap.europu,da usavrsavaju demokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije