Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na VERN'u razvili 11 studijskih programa

Fakultet za mlade nade domaćeg poduzetništva

Veleučilište VERN’
Foto: Veleučilište VERN’
02.04.2015.
u 14:15

Godišnje se na VERN'ove studije upisuje oko 600 studenata, a većina nastave održava se u malim grupama

Veleučilište VERN’ u sustavu hrvatskog visokog obrazovanja djeluje od 2000. godine te je u posljednjih 15 godina za obrazovanje studenata razvilo ukupno jedanaest studijskih programa iz područja ekonomije, financija, turizma, medija, ICT-a, a uskoro i primijenjene umjetnosti.

Visoka zapošljivost
U suradnji s međunarodnom partnerskom institucijom United Business Institutes (U.B.I.) iz Bruxellesa, Veleučilište VERN’ provodi i međunarodni MBA program koji se izvodi u Zagrebu i Bruxellesu. Danas na VERN’u aktivno studira više od dvije tisuće studenata, a u poslovnom okruženju djeluje više od 4000 VERN’ovih alumnija. Godišnje se na VERN’ove studije upisuje preko 600 studenata.

– Cilj studijskih programa jest osposobiti studente za uspješno  pokretanje i upravljanje vlastitim poduzetničkim projektima, aktivno stvaranje novih društvenih i ekonomskih vrijednosti i dinamičan razvoj profesionalne karijere te ambiciozan nastavak akademskog obrazovanja i daljnji razvitak stručnih i znanstvenih kompetencija. Sukladno tome, predavanja koja se izvode na VERN’u su interaktivna, problemski orijentirana i obvezna za polaganje, a većina se održava u malim grupama od 20-ak studenata – kaže dekan Veleučilišta prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Stopa završenosti VERN’ovih studenata na razini je od oko 85 posto, a praktična znanja i vještine, uz obveznu stručnu praksu koju studenti pohađaju, čine jednu od osnovnih premisa stručnih studija, što rezultira visokim stopama zapošljivosti. VERN’ovi alumniji se zapošljavaju u širokom spektru djelatnosti.

Istaknuti na tržištu
Na hrvatskom, ali i međunarodnom tržištu rada, mnogo je VERN’ovaca koji su se istaknuli svojim poslovnim znanjima i umijećem stečenim tijekom školovanja.

Studenti koji završe jedan od šest VERN’ovih preddiplomskih studija obrazovanje mogu nastaviti na specijalističkom diplomskom studiju istog ili nekog drugog usmjerenja, a kasniji im je akademski i stručni poslovni razvoj omogućen u okviru MBA programa. Cijena je godišnje školarine od 24.930 do 36.750 kuna, ovisno o studiju i modelu plaćanja, dok su cijena školarine za diplomske studije u rasponu od 28.800 do 45.000 kuna, također ovisno o studiju i modelu plaćanja.

Prijavi se na natječaj.

Komentara 4

DE
devzg
16:22 07.04.2015.

Studiji kreirani prema potrebama gospodarstva mogu studentima prenijeti konkurentna znanja koja traže poslodavci ili ih pripremiti za samostalno poslovanje

ZD
zdepar
14:27 02.04.2015.

tatica iskešira 35 000 kn i smjesti onda kćerkicu u dom

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
14:57 02.04.2015.

Na Vern i slična visoka učilišta se upisuju oni koji ne prođu prijemne na državnim fakultetima, a roditelji im mogu priuštiti školarinu....i tada oni postaju odlikaši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije