Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povreda ugleda RH

Skinuo i zapalio hrvatsku zastavu pa je bacio u grmlje

zastava
29.11.2011.
u 12:28

U Borovu je u noći sa 18. na 19. studenog oskvrnut i spomenik podignut dvanaestorici ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine

Proteklog vikenda nepoznati počinitelj skinuo je hrvatsku zastavu s poštanskog ureda u Borovu te je potom zapalio i bacio u grmlje.

Prema riječima Luke Barunčića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, zastava je skinuta između 25. i 28. studenoga ujutro kada su slučaj prijavili djelatnici poštanskog ureda.

– Nepoznati počinitelj prvo je zastavu pokušao zapaliti dok je bila postavljena na svome mjestu, a kako nije htjela gorjeti, otkinuo ju je, zapalio i bacio u grmlje – objasnio je Barunčić dodajući da na uredu kao ni okolnim objektima ne postoje nadzorne kamere koje bi pomogle u rasvjetljavanju slučaja.

Zanimljivo je i da slučaj skidanja državne zastave nitko nije primijetio tijekom cijeloga vikenda. Policija pretpostavlja da se ovo kazneno djelo, za koji je zbog  povrede ugleda RH predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, dogodilo noću tijekom izlaska.

U Borovu je u noći sa 18. na 19. studenog oskvrnut i spomenik podignut dvanaestoricii ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine.

– U Borovu do sada nismo imali ovakvih slučajeva. Prije ovoga incidenta sa zastavom zadnji je bio slučaj polijevanja spomenika poginulim redarstvenicima voskom iz svijeća – objasnio je Barunčić.

Ključne riječi

Komentara 197

Avatar jwayne
jwayne
12:45 29.11.2011.

Nadam se da ste u mojem komentaru prepoznali sarkazam... ako niste, žao mi je ... danas je srbin zaštićeniji od hrvata!

Avatar dariodario551
dariodario551
13:38 29.11.2011.

Sramotno : kad smo dijelili HDZ šalove i kape svi su se gurali da uzmu

OB
-obrisani-
12:45 29.11.2011.

...u naslovu greska...nije zastava nego barjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije