Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitan u državnom odvjetništvu

Damiru Škari određen je istražni zatvor, odvjetnik traži zabranu emitiranje emisije

Damir Škaro
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
05.09.2019.
u 16:07

Škaro je uhićen jučer na povratku iz BiH, gdje je navodno bio otkad se dogodio događaj za koji se sumnjiči

Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i aktualni predsjednik AMK Siget, kojeg je njegova djelatnica prijavila za silovanje i prijetnje, a koji je nakon jučerašnjeg uhićenja prenoćio u policiji, danas je ispitan na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Damiru Škari određen je istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i kao i od opasnosti od utjecaja na svjedoke, odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nakon ročišta koje je potrajalo dva sata. 

Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik koji je sa suda izašao oko 15:50 novinarima nije želio reći ništa što je njegov branjenik govorio na ispitivanju u tužiteljstvu i kod suca istrage pravdajući se kako je tijek postupka tajan. Također je okupljenim novinarima izjavio da paze što pišu i kako izvještavaju jer bih ih zbog, kako je kazao, nekorektnih članaka i tekstova punih neprovjerenih informacija mogao tužiti, nakon čega je otišao.  

- Mi smo vezani Zakonom da ne smijemo ništa govoriti. Mi smo podnijeli izvanrednu mjeru da se današnja najavljena emisija koja će biti javno emitirana na Novoj TV zabrani. Svatko ima pravo na obranu. Dokle god postupak nije dovršen, svi smo mi...., kazao je odvjetnik Krešimir Krsnik. 

Na pitanje što je Sud rekao, odvjetnik Krešimir Krsnik kazao je kako nisu dobili odluku Suda i da su oni dali prijedlog. 

- Ja ću morati u zaštiti i interesa prava svojeg ...ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kao što ste pisali, kao što inače pišete, morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu. Jer postupak je tajan i vi ne možete iznositi činjenice iz postupka. Ne smijete jer vi niste iznad zakona. Ne mogu vam govoriti niti jednu riječ o postupku koji je tajan, izjavio je Krešimir Krsnik. 

Škaro porekao silovanje

Damira Škaru su malo prije podneva u zgradu u kojoj se nalaze velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo i Županijski sud dovezli u srebrnoj civilnoj Škodi Octaviji petnaestak minuta prije podneva. Škaro koji je sjedio na stražnjem sjedalu se, kad je vidio okupljene fotoreportere i novinare, legnuo kako ga ne bi uspjeli snimiti. U zgradu su ga uvezli na stražnji ulaz, a na rukama nije imao lisice. Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu se zadržao oko sat i pol, a s njim je bio odvjetnik Selim Šabanović. Prema neslužbenim informacijama, Škaro se nije branio šutnjom nego je aktivno iznosio svoju obranu u kojoj je odlučno porekao kako je silovao 42-godišnju zaposlenicu AK Siget. 

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu uslijedila je pauza od otprilike sat vremena u kojoj je se čekalo da Škaro bude doveden kod suca istrage koji se nalazi u istoj zgradi. Na istražnom ročistu Škarinom odvjetničkom timu se pridružio i Krešimir Krsnik. 

Oko 15.50 sati osumnjicenog Škaru su sa zgrade suda u Remetinec odvezla dvojica policajaca. Inace, isti iz zgrade u Velikoj Gorici nije izašao niti na prednji niti na stražnji ulaz, nego su ga izveli nekim “trećim putem” i to opet kako ga novinari ne bi uspjeli snimiti niti fotografirati. Isto tako, dok su ga odvozili Škaro je preko lica stavio jaknu te se pokrio rukama.

Damir Škaro
1/5

Nad njim je dovršeno kriminalističko istraživanje, a prijavljen je za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju, a danas je predan pritvorskom nadzorniku Županijskog državnog odvjetništva, javljaju 24 sata

Škaro je uhićen jučer na povratku iz BiH, gdje je navodno bio otkad se dogodio događaj za koji se sumnjiči. Njegova je žrtva javno o svojoj traumi progovorila za emisiju "Provjereno", a osim za silovanje, Škaru je prijavila i za prijetnju jer joj je, kako tvrdi, ponudio i novac za šutnju. Silovanje je policiji prijavila liječnica žrtve.

Podsjetimo, o slučaju su se danas oglasili i iz Autokluba Siget.

"Damir Škaro na čelo Autokluba Siget, čiji je predsjednik i danas, došao je 2004. godine. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj skupštini. Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih menadžerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben. Autoklub Siget danas je najveći autoklub u Hrvatskoj, koji odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga. Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanima za g. Damira Škaru objavljenima u medijima te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije", priopćili su iz Autokluba Siget.
 

Ključne riječi

Komentara 108

BA
bakulušić
13:50 05.09.2019.

Od 36 komentara, 30 ih je - nasilničkih. Temelje se na mržnji i predrasudama. I svi bi sudili prije onih čiji je to posao. Jer oni znaju, oni su pametni... Oni bi sudili po izgledu, boji kape, boji košulje, porijeklu, vjeri... Najžalosnije je da sve te gluposti na portalu opstaju kao najveće mudrosti i temelj društva. Otvori se, zemljo!

PO
pozornik66
16:38 05.09.2019.

Ovdje je vidljivo da je dotičnim dežurnim komentatorima vjera u Boga, domoljublje i dijaspora trn u oku pa to isto ističu u svakom svom komentaru. Valjda nisu pismeni da išta drugo kažu već ponavljaju svaki dan isto

ML
Mlad75
12:31 05.09.2019.

Naravno, odmah vrijeđanje svih iz dozicne kamene regije, osuda prije suda i blacenje svih vjernika...i sve to naravno od ovih koji inace vole različitosti pa se kao nazivaju liberalima a ustvari klasični potomci komunista koji samo sebe vide ko ispravne i jedine vrijedne drzavnoj jasli jer im tata i mama rade u drzavnoj institucijama jos od vremena bravara i oni su jedini koji bi trebali biti na drzavnoj sisi pogotovo na mjestima di se ne oznojis a placa dobra.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije