Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko je Damir Škaro, HDZ-ovac prijavljen za silovanje kolegice

Predstavlja se kao olimpijac, znanstvenik, gospodarstvenik, parlamentarac i publicist
04. rujna 2019. u 17:47 82 komentara 10305 prikaza
Damir Škaro
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Damir Škaro, HDZ-ovac koji je jutros uhićen na graničnom prijelzu u Novoj Gradišci nakon prijave za silovanje kolegice u AK Siget, na svojoj osobnoj internetskoj stranici hvali se sa svojih pet karijera.

Damir Škaro OSUĐUJU NASILJE HDZ se oglasio o slučaju uhićenog Damira Škare

Predstavlja se kao olimpijac, znanstvenik, gospodarstvenik, parlamentarac i publicist. Poznat je po svojoj boksačkoj karijeri u kojoj je, piše, imao 450 mečeva od kojih je 350 pobjeda zaradio nokautom, a samo je 12 puta poražen.

'Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1994. godine, gdje je tri godine kasnije obranio magistarski rad, na temu „Politički marketing“.

Doktor znanosti postao je 2009. g. na području Ekonomike poduzetništva.

Multidisciplinarna karijera:

U sportskoj karijeri; kao boksač u olimpijskom boksu imao je više od 450 mečeva, ostvario je čak 350 pobjeda nokautom, od toga samo 12 poraza. Sudionik je na 5 Olimpijskih igara – na tri kao natjecatelj u Moskvi, Los Angelesu i Seulu i na dvije, u Barceloni i Atlanti, bio je u službenoj delegaciji HOO-a.

Državni prvak bio je 6 puta, prvak Balkana bio je 1983. i 1984. te osvajač srebrne medalje na Svjetskom kupu u Beogradu 1987. g. Dobitnik je i prestižne nagrade „Franjo Bučar“ koju mu je Republika Hrvatska 2007. g. dodijelila za iznimna sportska dostignuća i doprinos razvoju sporta.

Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u SAD-u 1986, zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1987. g. te brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu (J. Koreja) 1988. g. u poluteškoj kategoriji, pa potom  na vrhuncu slave, završava bogatu sportsku karijeru.

U politici; nakon završetka sportske karijere 1988. g. uključio se u politički život. Time je želio doprinijeti demokratskom nastanku Republike Hrvatske.

Damir Škaro Damir Škaro Bivši zastupnik uhićen na granici zbog optužbe za silovanje: 'Prijavila ga je liječnica'

U politici; nakon završetka sportske karijere 1988. g. uključio se u politički život. Time je želio doprinijeti demokratskom nastanku Republike Hrvatske.

Osvojio je zastupnički mandat na listi HDZ-a u trećem sazivu Hrvatskog sabora 1995. g.  te ga obnašao četiri godine, i bio je aktivni član dva Saborska odbora.

Sudjelovao je i u Domovinskom ratu, gdje je bio organizator i Zapovjednik  Sportske satnije, a nositelj je i Spomenice Domovinskog rata 1991.-1992. g.

Kao poduzetnik bio je direktor nekoliko poduzeća, zadnjih 12 godina obnaša dužnost predsjednika „Autokluba Siget“,  a tek 2016. g. po prvi puta izabran je za člana Upravnog odbora HAK-a.

Dugi niz godina predsjednik je nekoliko boksačkih i nogometnih klubova, a dužnost glavnog tajnika Hrvatskog kluba olimpijaca obnaša već 14 godina.

Objavio je i 3 samostalne knjige – „Marketing u politici 21. stoljeća“ 1999. g., „Velikani hrvatskog sporta“ 2001. g. i  „Management Olimpijskih igara“ 2012. g. i jednu zajedničku s Akademikom Vladimirom Stipetićem naziva  „Sport u vremenu globalizacije“ 2016. g.', objavljeno je na stranicama AK Sigeta.

Damir Škaro
1 / 7
Damir Škaro

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar dr._Vrapčello
  dr._Vrapčello:

  Vijeće crvenih mudraca već je presudilo :D No, gle lik ima akvarij. Logično, voli žene.

 • Avatar HrvatskiNacionalist
  HrvatskiNacionalist:

  Kad se pojavila snimka kako ministar Lale prebija i dere se na suprugu svi mediji su presutjeli dogadjaj. Poslje su sami hvalili taj cin jer eto nije pravomocno osudjen a danas ovog razapinju. Toliko o moralu otpada drustva

 • Tirano:

  Kad ovako čitate novine, naslove itd., izgleda čovjeku da se "sudi samo članovima HDZ-A"!? Ima više onih kojima se sudi već onih drugih (gledano onih koji su ili su bili u vrhu Vlasti)! Nevjerojatno!!!