Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boy Scouts of America

Skandal u američkim izviđačima: 800 muškaraca optužilo voditelje za seksualno zlostavljanje

Odvjetnik Jeff Anderson optužio je izviđače na konferenciji za medije u travnju
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL
06.08.2019.
u 22:24

Gotovo cijelo stoljeće organizacija je imala popis s tisućama osumnjičenih zbog vrebanja mladića. Popis je nazivan "dokumentirani slučajevi perverzije" ili "dokumenti o nepodobnim volonterima", a svi s popisa izbačeni su iz skautizma, priznali su u travnju iz organizacije

Oko 800 muškaraca navodi da su ih kao dječake seksualno zlostavljali voditelji Američke organizacije izviđača (Boy Scouts of America), potvrdila je u utorak skupina odvjetnika. 

Održali su konferenciju za medije u Washingtonu, dan nakon što su dva odvjetnika u Philadelphiji napisali optužnicu 57-godišnjem muškarcu iz Luzerne Countya koji tvrdi da ga je u 12. godini počeo zlostavljati voditelj skupine. 

"Riječ je o kriznoj situaciji u Američkoj organizaciji izviđača", rekao je odvjetnik Stewart Eisenberg na novinskoj konferenciji. 

Eisenberg i drugi odvjetnici osnovali su u veljači skupinu Zlostavljani skauti kako bi ohrabrili žrtve da istupe u svjetlu novinskih napisa o mogućem pokretanju stečaja Američke organizacije izviđača (Boy Scouts of America). 

Odazvalo se oko 800 muškaraca diljem zemlje, rekao je Eisenberg. 

Gotovo cijelo stoljeće organizacija je imala popis s tisućama osumnjičenih zbog vrebanja mladića. Popis je nazivan  "dokumentirani slučajevi perverzije" ili "dokumenti o nepodobnim volonterima", a svi s popisa izbačeni su iz skautizma, priznali su u travnju iz organizacije. 

Odvjetnici su pozvali Kongres, koji je i stvorio organizaciju, kao i druge institucije da djeluju. 

"Kongres može održati saslušanja", rekao je Eisenberg. 

Tijekom njihova poziva žrtvama posljednjih šest mjeseci putem internetske stranice i televizijskih kampanja, istupilo je oko 800 bivših skauta. Za to vrijeme je identificirano oko 350 navodnih predatora koji su bili voditelji u organizaciji, ali prethodno nisu bili identificirani u "dokumentiranim slučajevima perverzije". 

Komentara 7

VJ
vjaceslav
03:40 07.08.2019.

izgleda da pedofila osim među katoličkim svećenicima ima među svima kojima povjeravamo svoju djecu -od prosvjetara i trenera do voditelja dječjih organizacija, ali najopasniji su oni koji ostavljaju najdublje ožiljke, a to su oni monstrumi unutar četiri obiteljska zida gdje nasilje, često uz znanje majke (zadar) ili cijele obitelji (šibenik) traje po desetak i više godina.

DU
Deleted user
08:31 07.08.2019.

Jesenti milu bigulicu, postoje nepobitni dokazi "nadležnih" civilnih udruga s ovih prostora i šire da se 800 katoličkih "popova" savršeno prerušenih u skautske voditelje drsko i bezočno uvuklo u organizaciju Boy Scouts of America da ju rastoči iznutra i uništi.i. Samo zahvaljujući danonoćnoj budnosti tih neumornih civilnih udrugarki i udrugara, izjalovio se tim tobožnjim voditeljima prljavi naum da od te progresivne, tolerantne, empatične i inkluzivne skautske organizacije načine ekspozituru mračne te natražnjački zatucane i ognjištarski zadrte Katoličke Crkve u kojoj je pedofilija uobičajena isto kao drugim ljudima reći dobar dan. Ali dok je i jedan civilni udrugar na životu, možemo mirmo spavati. Mašala.

LI
liliZG
10:32 07.08.2019.

čekaj, čekaj, znači nisu samo svećenici..... ... ovo mi je kao i skandal sa ispušnim plinovima , svi najašili VW a kad ono , i BMW, I mercedes, i toyota, i opet, i ford, i...... ali glavno da se samo VW pamti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije