Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Skandal! Poticaji za poljoprivredu pogrebnoj tvrtki i servisu za vatrogasne aparate

Naslovnica 20.2.
Foto: VL
20.02.2017.
u 00:02

Osam tvrtki dobilo 83,7 mil. kuna iz mjere 'svinjogojstvo i peradarstvo'

Pogrebno poduzeće, veterinarske stanice, državni zatvori, servis za prodaju vatrogasnih aparata, obrt za izradu i prodaju ogrjevnog drveta... samo su neki od “slavodobitnika” drugog natječaja za mjeru 4.1.1. Programa ruralnog razvoja (PRR) koji je “skrojio” i raspisao bivši ministar Tihomir Jakovina, a Tolušićevu ministarstvu dolazi na naplatu.

Kao i u prvom natječaju teškom više od 800 milijuna kuna, od kojih su na koncu prvo bivši ministar Davor Romić, a potom i novi Tomislav Tolušić tvrtkama s umjetno stvaranim uvjetima uskratili više od 350 milijuna, i u ovome je teško naći ikakvu logiku.

Piše kako se natječaj proveden od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016. odnosi na “operaciju 4.1.1. – sektor svinjogojstva i peradarstva”. No čuda li, prva mjesta ljestvice, koju je Agencija za plaćanja u poljoprivredi objavila ovih dana, uglavnom zauzimaju anonimusi od kojih je neke nemoguće pronaći i u sudskom registru ili na Poslovnoj.hr.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Oporba se udružuje, HDZ i Most u lokalnom ratu

>>Davor Tremac: Uber će za dvije godine imati 10.000 vozača

>>Prijedlog stručnjaka: I bicikliste u vozačku školu, ako nemaju dozvolu za auto

>>Novi trend: U Hrvatsku se lani uselilo više ljudi iz EU, nego iz BiH

>>10 prijetnji koje mogu uništiti život na Zemlji

Foto: VLm

Komentara 24

FD
franjo.durinic
21:06 19.02.2017.

Treba odmah uhitit Cvitana , koji štiti kriminalce sdp-ove vlade

DE
derin
21:02 19.02.2017.

Aloooo Cvitan! Zar Jakovina nije trebao biti uhićen prije vise od pola godine za onu veliku muljazu s fondovima!? Ali ovo je vrh, poticaji iz poljoprivrede pogrebnom društvu! Zemlja zove Cvitana! Protuzakonita prodaja CO-a, migovi, naknada za obnovljive izvore, Hajdas doncic zračna luka Zagreb štetni ugovori, 16 milijardi manjka u DUUDI, Zagreb tower, predstecajne nagodbe, brat Krešo... Tko zna koliko jos ima.

ME
Meter
21:04 19.02.2017.

Neugodno je i Sauchi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije