Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucat će u balone

Evo koju bizarnost Sjeverna Koreja smatra proglašenjem rata!

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.03.2015.
u 14:18

Sjevernokorejska "narodna armija" u priopćenju je film Intervju opisala kao "reakcionarni film cenzuriran diljem svijeta zbog vrijeđanja dostojanstva vodstva Sjeverne Koreje"

Sjevernokorejske vlasti "de facto proglašenjem rata" nazvale su planiranu akciju aktivista da uz pomoć balona slati DVD-ove na kojima će biti film "Intervju".

Državna novinska agencija Sjeverne Koreje, KCNA, izvijestila je da će vlasti gađati svaki balon koji će nositi "Intervju" ili letke. Akciju su najavili aktivisti iz Južne Koreje i Zaklada za ljudska prava.

"To je ozbiljna politički motivirana akcija"

Sjevernokorejska "narodna armija" u priopćenju je opisala film Intervju kao "reakcionarni film cenzuriran diljem svijeta zbog vrijeđanja dostojanstva vodstva Sjeverne Koreje". "To je ozbiljna politički motivirana akcija protiv Sjeverne Koreje i de facto proglašenje rata protiv nje", stoji u priopćenju vojske. Upozorili su stanovnike Južne Koreje koji žive blizu granice da se evakuiraju ako počne akcija slanja letaka i balona.

Podsjetimo, u političkoj komediji "Intervju" dvoje novinara dobiva nalog CIA-e da ubiju sjevernokorejskog vođu Kima Jong-una. Južnokorejski aktivisti planirali su spustiti 10 tisuća kopija filma "Intervju" i još pola milijuna informativnih letaka u pokušaju da građanima Sjeverne Koreje otkriju nove informacije o njihovoj državi. Sjevernom Korejom čvrstom rukom vlada diktator Kim Jong-un, a smatra se jednom od najzatvorenijih država svijeta.

>>'Sjeverna Koreja opet ispalila projektile u more'

>>'Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete zbog vojne vježbe sa SAD-om'

Komentara 39

CO
coolman
15:39 23.03.2015.

Ideja sa DVD-ima je priglupa. Pa tamo raja nema DVD playere, nikada čuli niti vidjeli takvo što. Valjda jedini DVD player u Koreji ima KIM.

Avatar Sunčica
Sunčica
16:07 23.03.2015.

Debeli je barem uzeo motiku u ruke, prava radnička klasa

SB
silan_bandit
15:09 23.03.2015.

hahahaha.. kako bi bilo opako plasirati po koji 100k dvd :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije