Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južna Koreja:

'Kim Jong-un spreman je napustiti nuklearni program'

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.03.2018.
u 13:26

Pjongjang i Seul također su dogovorili uspostavu "posebne telefonske linije" između čelnika dviju zemalja kako bi se smanjile vojne napetosti

Kim Jong-un spreman je napustiti nuklearno oružje ako bude zajamčena sigurnost njegovom režimu, izjavio je u utorak savjetnik za sigurnost južnokorejskog predsjednika Moon Jae Ina.

- Sjever je pokazao jasnu volju za denuklearizacijom Korejskog poluotoka te poručio da nema razloga za posjedovanje nuklearnog programa ako vojne prijetnje prema Sjeveru prestanu i ako je sigurnost njegovog režima zajamčena - kazao je novinarima Chung Eui Yong, prenosi Sky News.

Čelnici Sjeverne i Južne Koreje dogovorili su se da će održati summit krajem travnja, također je rekao Chung. Međukorejski razgovori održat će se na Zajedničkom sigurnosnom području (JSA) u Panmunjomu.

Pjongjang i Seul također su dogovorili uspostavu "posebne telefonske linije" između čelnika dviju zemalja kako bi se smanjile vojne napetosti, rekao je Chung.

Ova je objava uslijedila nakon što je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un ugostio izaslanstvo iz Južne Koreje.

To je bio prvi put da se Kim sastao s visokim dužnosnicima Južne Koreje otkako je preuzeo dužnost 2011. 

Radi se o trećem summitu čelniku dviju zemalja od kraja Korejskog rata (1950-1953). Prijašnji su održani 2000. i 2007.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Kim Jong-un
1/12

Komentara 20

RI
rightside
15:05 06.03.2018.

haha, nije trebalo dugo cekat propast projekata koje je debeli smislio,,i sad kad vise love nema niotkuda lagano ce reci da je "razmislio" i prekinut ce svoje projekte,,dok se opet malo svjet ne sazali nad njima i skine im sankcijee i onda za neku godinu ce opet pokazat vec gotove projekte,,))))))ko ovom debelom liku vjeruje, zbilja nije nego za ludnicu,

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
14:14 06.03.2018.

Opet pšenica nije rodila !

KL
klasika
15:11 06.03.2018.

Cool. Give peace a shot. Reunite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije