Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI MOGUĆE

Sjevernokorejski diktatori koristili lažne putovnice za putovanja, evo gdje su sve bili

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.02.2018.
u 23:40

Prema dokumentima koje je obavio Reuters, Kim Jong-Un putovao je pod pseudonimom Josefa Pwaga, rođenog 1983. godine u Sao Paolu

U medijima su osvanule fotokopije dviju brazilskih putovnica kojima su navodno koristili sjevernokorejski veliki vođe Kim Jong-Un i njegov pokojni otac Kim Jong-Il.

Putovnice je 1996. godine izdalo brazilsko veleposlanstvo u Pragu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija


Ministarstvo vanjskih poslova Brazila izjavilo je da istražuje taj slučaj. S druge strane, ministarstvo pravosuđa, kao ni sjevernokorejsko veleposlanstvo u Brazilu, ne žele komentirati slučaj.

Prema dokumentima koje je obavio Reuters, Kim Jong-Un putovao je pod imenom Josefa Pwaga, rođenog 1983. godine u Sao Paolu. Kim Jong-Il navodno se koristio pseudonimom Ijong Tchoi.

S tim putovnicama navodno su putovali u najmanje dvije zapadne zemlje, a spominju se i Brazil, Japan, ali i Hong Kong.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Prije uvođenja digitalnih sigurnosnih mjera, brazilske putovnice bile su popularne na globalnom crnom tržištu zbog etničke raznolikosti i političke neutralnosti Latinske Amerike, piše Reuters.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Kim Jong Un
1/12

Komentara 10

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:07 28.02.2018.

Ma šta je to kad ih usporedimo sa ovim domaćim autohtonim stranačkim seljačićima, jedna velika nula, kod nas se šofer imenuje za generalnog konzula u new yorku, vjerujte mi to si čak ni jedna kambodža nebi dopustila, ma ni jedna iole uređena zemlja na kugli zemaljskoj.

Avatar superhik74
superhik74
12:50 28.02.2018.

Skoro kao nase putovnice koje ima svaki srpski kriminalac.

Avatar ivek
ivek
23:53 27.02.2018.

zeljko kerum vuce korine iz koreje,,,isti je kim jong,,,stil oblacenja , ponasanje,,,veliki trbuh,,,imaju mlade zene,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije