Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u vrbovcu

Sjekirom probijali vrata: Trudnica umrla od trovanja plinom

Vrbovec, umrla trudnica (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
25.11.2012.
u 11:05

Jučer nam je pričala o svadbi, a sad je dvoje djece ostalo bez majke, pričaju susjede. -

Mrtvo tijelo 32-godišnje Anite Malačić, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, pronašao je u nedjelju ujutro otac njezina dečka Dražena Ledinskog (34) u sobi obiteljske kuće u selu Podlužan kraj Vrbovca. Umrla je u snu od trovanja ugljikovim monoksidom, a Dražena, koji je ležao pokraj nje, u zadnji je trenutak spasio njegov otac.

Razvalio vrata i spasio sina

– Nekoliko puta zvao ga je na mobitel. Imali su ujutro nekog posla koji su zajedno morali obaviti, ali on se nije javljao. Sluteći da nešto nije u redu, uzeo je ljestve i kroz prozor provirio u sobu. Kroz zavjese je vidio kako oboje nepomično leže. Otišao je po pajser i pokušao obiti bravu, ali nije uspio. Zatim je uzeo sjekiru i počeo razvaljivati vrata – prepričava nam prva susjeda obitelji Ledinski što se događalo te kobne nedjelje oko osam sati ujutro

Kada su napokon ušli u sobu, Aniti, nažalost, nije bilo spasa, a Dražen je jedva davao znakove života. Stavili su mu ocat pod nos kako bi došao sebi. Održavali su ga živim do dolaska Hitne pomoći koja ga je zatim prevezla u KB Dubrava, gdje mu je pružena pomoć te je izvan životne opasnosti.

Anita i Dražen bili su zajedno više od godinu dana. Ona se nakon nekoliko mjeseci veze preselila kod njegovih, zajedno su uređivali kuću kako bi se pripremili za prinovu u obitelji. Anita je iz bivšeg braka imala dvije kćeri u dobi od deset i petnaest godina.

Neispravan dimnjak

Nagađa se da je do trovanja došlo zbog neispravnosti i neodržavanja dimnjaka. Obitelj Ledinski grije se na drva, a dimnjak je sagrađen još 1985. godine. Otad je redovito održavan sve do prije godinu dana, kada je pravo na pregled i održavanje dimnjaka pripalo novim koncesionarima. Oni su od trenutka preuzimanja koncesije radili na planu obilaska kućanstava pa nisu obavljali provjere i održavanja na terenu.

– Ma tih dimnjačara uopće nema posljednjih godinu dana, sve nam u fušu napravi jedan stariji gospodin. On je prije radio kao dimnjačar i znam da mnogi ljudi plaćaju njega tak’ na crno kad nemaju koga drugog – prepričavaju susjedi.

S obzirom na to da očevid još traje, pouzdano se može reći samo to da u kući u kojoj se smrt dogodila nitko najmanje godinu dana nije provjerio niti očistio dimnjak i cijevi.

– Užasno je to, stalno čitamo o tome kako se ovakve stvari događaju nekom drugom, a sad se dogodilo tako mladoj ženi. Jučer je s nama pila kavu. Razgovarali smo o tome kad će svadba, a sad je dvoje djece ostalo bez majke – kroza suze završava susjeda.

>> Djevojčicu ugljikov monoksid ubio dok je izlazila iz kupaonice

Komentara 1

ME
metla
07:36 26.11.2012.

Sućut obitelji, a informacija za ostale, dimnjičar pregledava , čisti i daje ateste te daje konačno odobrenje za korištenje a ne sanira dimnjake već to obavljaju stručne osobe zidarske struke. Dimnjačar može biti odgovoran ako nije u vremenskom roku pregledao dimnjak a o tome i izdao potvrdu. Isto tako dimnjačar nebi trebao pregledavati dimnjake ilegalno sagrađenih objekta bez građ. dozvole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije