Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.05.2014. u 14:00

Prvo se Milan Bandić besramno hvalio sjajnim uvjetima koje sportaši s invaliditetom imaju u Zagrebu, da bi se, samo par sekundi nakon njega, Ivo Josipović divio rezultatima tih sportaša koji, po njemu, treniraju u lošim uvjetima?!

Priznajem, prilično sam selektivna kada su TV emisije u pitanju. Gledam, u pravilu, samo ono što me zanima i što me ne ne može iznenaditi, jer kada su u pitanju domaći programi ta iznenađenja uglavnom nisu ugodna. Slučajno sam tako sinoć nabasala na HTV 2 na dokumentarni film "Prvih 50". Prvih petnaest minuta filma o sportašima s invaliditetom me zaintrigiralo.

Pogled iz cipela ljudi koji unatoč hendikepu uspijevaju, nadljudskim naporima ostvarivati vrhunske rezultate na borilištima diljem svijeta. Njihov entuzijazam i optimizam jednostavno su zarazni. Oni su dokaz da nema prepreka koje se ne mogu preskočiti. Ali onda, kako to obično biva u nas, filmom su zagospodarili političari koji su dane minute iskoristili za samopromociju. Prvo se Milan Bandić besramno hvalio sjajnim uvjetima koje sportaši s invaliditetom imaju u Zagrebu, da bi se, samo par sekundi nakon njega, Ivo Josipović divio rezultatima tih sportaša koji, po njemu, treniraju u lošim uvjetima?! Sad me živo zanima kakvi su ti uvjeti u kojima treniraju? Nažalost, film mi na to pitanje nije dao odgovor pa moram odabrati vjerujem li više Bandiću ili Josipoviću. Jasno vam je, na Tantalovim sam mukama!

Drugo iznađenje, opet s HTV 2 koje me na prvu umalo bacilo u trans bila je najava novih epizoda meni obožavane serije Igra prijestolja. Ali, povratak u hrvatsku realnost slijedio je odmah nakon uvodne špice kada sam vidjela da nam pod nove epizode serviraju drugu sezonu umjesto četvrte koju prati cijeli svijet. Pitam se ima li mojoj naivnosti kraja? Inače, dragi hateveovci, takve najave jednostavno nisu fer. Kako bi rekli u društvima za zaštitu potrošača riječ je o zavaravanju korisnika. A to je, po zakonima naše države, utuživo. 

PLUS

Lud, zbunjen, normalan Novoj TV donosi gledanost, a gledateljima radost u domove. Priznajem, neke fore uistinu su izvanserijske!

MINUS

RTL­ov Exclusive magazin traje dugo ­ punih sat vremena i treba ga napuniti tračevima i događajima. Ali zar stvarno svi prilozi moraju biti s istog eventa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije