Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sitnog poštara pokušali dva puta orobiti u Dubravi zbog mirovina

– Nisam dobro! Počeo sam se oporavljati od šoka u svibnju, a tada se dogodilo ovo. Opet sam počeo sanjati scene s ratišta, kada sam se 1992. i 1993. borio u Dubrovniku i Posavini.
12. kolovoza 2010. u 19:01 6 komentara 2 prikaza
postar
Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Iako su razbojnici u utorak u 9.15 sati po drugi put u samo tri mjeseca pokušali orobiti poštara Tomu Ivateka (51) u istoj, Grižanskoj ulici na broju 13 u Dubravi, računajući da će poštar, s obzirom na njegovu sitniju građu, biti lak plijen, prevarili su se. Kao i prvi put, ostali su praznih ruku, jer se “žilavi” poštar nije dao smesti.

– Tog jutra razbojnik me dočekao u zgradi na izlazu iz dizala. Spuštao sam se s četvrtog kata gdje sam jednoj umirovljenici dostavljao mirovinu. Kada sam otvorio vrata dizala namjeravajući izaći, preda mnom se pojavio razbojnik u motociklističkoj kacigi. Krenuo je na mene elektrošokerom, ali, srećom, pogodio me u pojas, tako da me nije ozlijedio. Zatim je slijedilo naguravanje. Glasno sam vikao da susjedi čuju: “Uzmi torbu, uzmi torbu!”, jer novac nije bio unutra, što ga je, pretpostavljam, i natjeralo u bijeg. Istrčao je iz zgrade, ali odustao je od bijega mopedom na kojem se dovezao, jer su se dva građanina dala u trk za njim. Na kraju, ipak im je uspio umaknuti – ispričao nam je poštar, koji je ovaj put, srećom, ostao neozlijeđen. Zadnji put nije bio te sreće. U ulazu 7 dobio je, kaže, drškom pištolja po glavi, te je sve završilo sa 16 šavova i longetom.

– Nisam dobro! Počeo sam se oporavljati od šoka u svibnju, a tada se dogodilo ovo. Opet sam počeo sanjati scene s ratišta, kada sam se 1992. i 1993. borio u Dubrovniku i Posavini. Imam tremu kada dođem pred zgradu, a trzam se na zvukove i ljude koji prolaze – objasnio je nasmiješeni Ivatek, dobrovoljni član vatrogasaca iz Dubrave, koji je isti dan nakon pokušaja razbojstva nastavio raznositi poštu.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • gimli_8:

    Iz ovakvih se razloga (sigurnosnih) u sređenijim državama novci prebacuju na bankovni račun a ne nosi ih poštar.

  • -obrisani-:

    gimli problem nije u metodici novca (dobar dio penzića baš nije pokretan a ni upućen u kartično poslovaje) nego je stvar opće kulture !Ovakve stvari su u normalnim zemljama pojava i to se može održati natom nivou! Ali kad takvo ... prikaži još! ponašanje postane pravilo onda je to problem! A sad se sjeti koji je ovo već pokušaj u hrvatskoj! To nije samo pojava nego je postalo pravilo ponašanja onih koji žele bez rada doći do sredstava ali ne za život nego za razbacivanje kako bi svoj ego uzdigli u visine! Kriminalce nikad nisam niti ću ikad poštovati!

  • Mladen Miletić:

    Sitnog poštara pokušali dva puta orobiti u Dubravi zbog mirovina, tko ? isto sitni lopovi...