Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hajdaš Dončić: Vlada ne odustaje od projekta monetizacije javnog duga HAC-a i ARZ-a

Rekao je da Vlada nastavlja taj projekt zato što će sljedeće godine HAC i ARZ zajedno imati nepokrivenu rupu od 3 milijarde eura koju nitko ne može refinancirati
16. travnja 2015. u 10:45 8 komentara 203 prikaza
Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je da, unatoč tome što se i definitivno odustaje od davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, da to ne znači da Vlada odustaje od projekta monetizacije javnog duga HAC-a i ARZ-a.

Rekao je da Vlada nastavlja taj projekt zato što će sljedeće godine HAC i ARZ zajedno imati nepokrivenu rupu od 3 milijarde eura koju nitko ne može refinancirati.

– Dakle, Vlada mora naći neki model da barem polovinu tog iznosa prikupi na tržištu kapitala – rekao je ministar Hajdaš Dončić. Ponovio je kako ne misli dati ostavku, a odustajanje od koncesije autocesta nije kapitulacija Vlade, nego razborita odluka. Ili, kako je Hajdaš Dončić to sažeo; ''Pametniji popušta.''

>> Kako je zbog Hajdaševe šlampavosti povećan deficit 

>> Na propalu koncesiju autocesta bačeno 7,8 milijuna kuna

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Uvijek_iskreno:

  Doncicu a gdje je ostavka? Sto cekas? Gazis svoju rijec!

 • Avatar tituš
  tituš:

  Ako samo dogodine rupa iznosi 3 mlrd, EUR, koliko je ukupno zaduženje?? Za koliko si odredio prodati ceste i dobiti u prodaji, koliko se sjećam riječ je bila od 2 - 3 mlrd EUR. Prodaja u pola cijene kako bi ... prikaži još! spasio rupu. Junac jedan, kažu da je novca u Bankama na tone za 0 - 0,38% kuna kamate, znaš li da postoji refinanciranje?

 • balic:

  Samo ti nemoj dati ostavku ,izdrzi jos par mjeseci a onda si nebitan i nebitno je oces li il ne dati,jer vise neces ni biti ministar:)