Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikati zastupnicima: Ne usvajajte Zakon o poticanju iseljavanja!

"Krajnje smo zabrinuti mogućnošću da se već u petak u Hrvatskom saboru usvoji Zakon o poticanju iseljavanja iz zemlje, ili službeno, promjene Zakona o poticanju zapošljavanja"
16. veljače 2017. u 23:28 5 komentara 517 prikaza
sindikati
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić i predsjednik Saveza Samostalnih Sindikata Hrvatske Mladen Novosel poslali su otvoreno pismo klubovima zastupnika Sabora pozivajući ih da ne usvoje Zakon o poticanju zapošljavanja, koji nazivaju "Zakonom o poticanju iseljavanja iz zemlje".

"Krajnje smo zabrinuti mogućnošću da se već u petak u Hrvatskom saboru usvoji Zakon o poticanju iseljavanja iz zemlje, ili službeno, promjene Zakona o poticanju zapošljavanja. Nedopustivo je da se zakonske promjene ove naravi donose u hitnoj proceduri i bez ikakve rasprave socijalnih partnera. Vidljivo je da hitna procedura treba onima koji nešto žele provući na štetu radništva i ogromne većine hrvatskih građana a u korist imućne manjine koja, očito je, ima presudan utjecaj na politiku", poručuju Ribić i Novosel.

"Ovo je sumanuti način da se financiraju trgovački lanci i veliki poslodavci, tj. da zapravo veliki broj radnika izgubi svoja radna mjesta jer će biti zamijenjeni SOR-ovcima, tj. besplatnom radnom snagom za poslodavce, budući da su SOR-ovci financirani sredstvima Europske unije koja su namijenjena dobrobiti radnika, a ne poticanju iseljavanja građana Republike Hrvatske i obaranju cijene rada u cijeloj zemlji. Ako se nastavi s odbijanjem razgovora o ovako važnom pitanju, sindikati će biti prisiljeni rad za stolom zamijeniti aktivnošću na ulicama", stoji u pismu.

>> Mrsić: 'Blagajnice će zamijeniti mladi za 2.620 kuna, to je legalno iskorištavanje bez kontrole'

>> Vilim Ribić: Hrvatska s ovom Vladom tapka u mraku

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    Što ovi sindikalni tamburaši izvode? Naše vjerodomoljubno rukovodstvo čini sve da hrvatske radnike oslobodi dosadnog i zamornog rada, kako u industriji, tako i u poljoprivredi, na jednoj strani i da radoholičare pošalje u bijeli svijet, da ne remete harmoniju u ... prikaži još!u našoj neovisnoj državi, a posebno da ne klevetaju naše zaslužne osloboditelje i njihove dične potomke, pogotovo pri uvećanju njihovih skromnih pravica, na drugoj strani. Umjesto da njihovi štićenici uživaju u nebrojenim vjerodomoljubnim igrama kao što su proslave, procesije, parade i sve druge šarade, presiti po konzumaciji svježeg kruha iz kartona solidarnosti i toplog variva iz Caritasovih kazana, te voća i povrća odloženog za njih u komunalnim spremnicima (kontejnerima), ovi ih hoće upregnuti pod jaram, da rintaju kao tegleća stoka, kao nekada u tamnici naroda.

  • cinbenik:

    Imamo presednicu podjela i raseljavanja Hrvata i imamo vojnonesposobnog junaka iz Brisela, dijete JNA dragovoljaca........ obadva obadva su došla iz dijaspore, pa šta drugo očekivati

  • cinbenik:

    Crkva lako nagovori Hrvate za koga da glasuju i nikada u povjesni nije snosila posljedice za ogromna stradanja Hrvata sa njihovim miljenicima na vlasti.