Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONIJELI ZAKLJUČKE

Sindikati Petrokemije: Ministarstvo se probudilo iz zimskog sna, postavlja već riješena pitanja

Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
29.03.2023.
u 10:23

Nama, u ovoj nejasnoj situaciji, ne preostaje ništa drugo nego se svim sredstvima nastojati izboriti za interese radnika Petrokemije i građana Kutine - poručuju sindikati

Sindikati kutinske Petrokemije medijima su uputili novo priopćenje nakon, kako pišu, "proturječnih i nerazumljivih izjava ministarstva gospodarstva i održivog razvoja".

- Ne razumijemo zbog čega svih tih mjeseci dubinskog snimanja poslovanja Petrokemije resorno ministarstvo nije imalo nikakvih niti pitanja niti komentara. Ne razumijemo niti razdoblje šutnje nakon postizanja dogovora INA-ei PPD-a s tvrtkom Yildirim Groupo prodaji tvrtke Tera mineralna gnojiva o čemu su, početkom studenoga prošle godine, akteri izvijestili javnost i pokrenuli postupak prikupljanja suglasnosti raznih agencija u nekoliko država - navode u priopćenju, ističući kako odgovora nije bilo niti mjesec dana nakon što je pristigla posljednja suglasnost.

- Prije desetak dana, valjda zbog dolaska proljeća, iz dubokog zimskog sna budi se i ministarstvo te pospano i pomalo bunovno postavlja pitanja koja je propustilo postaviti godinu dana ranije, spominju se zahtjevi koji ne postoje, traže se informacije i dokumenti koji već postoje, brine se o problemima s okolišnim dozvolama s kojima su svi upoznati, premda isti nisu bili problem u jesen 2018. godine kada smo, u vrijeme dokapitalizacije, imali iste te dozvole također pred istekom - tvrde sindikati.

- INA,PPDi Yildirim Group obznanili su svoja priopćenja vodeći brigu svatko o svojim interesima. Nama, u ovoj nejasnoj situaciji, ne preostaje ništa drugo nego se svim sredstvima nastojati izboriti za interese radnika Petrokemije i građana Kutine - poručuju.

Sindikati su donijeli i četiri zaključka:

1) Pozivamo Upravu Petrokemije da, 3. ili 4. travnja u bilo koje vrijeme, organizira održavanje sastanka Uprave društva s većim brojem povjerenika Sindikata EKN-a i DEMOS-HUS-a te Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije.

2) Pripremamo održavanje zajedničke Izvanredne skupštine oba sindikata, koje planiramo održati 5. travnja, a na kojima ćemo pripremiti prijedloge zaključaka i odrediti datum održavanja Skupa radnika Petrokemije na kojega ćemo, po prvi puta, pozvati sve iz hrvatskih medija. Bit će pozvani i mnogi drugi koje namjeravamo zamoliti za pomoć i podršku u onome što ćemo na Skupu radnika odlučiti.

3) Organizirat ćemo sastanke sa svim sindikalno organiziranim radnicima u Kutini, s brojnim udrugama, klubovima i organizacijama s kojima već desetljećima surađujemo te i od njih zatražiti potporu, pomoć i sudjelovanje u budućim aktivnostima.

4) Podržavamo inicijativu Kluba zastupnika hrvatskih socijaldemokrata za održavanjem tematske sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog Sabora

VIDEO Petrokemija Kutina

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar comparator
comparator
14:51 29.03.2023.

Država nema nikakvih strateških planova i to je odavno još jasno. Sindikati i branitelji Petrokemije kao i uvijek rade za državu , a radnici uopće nisu važni što se vidi u raznim primjerima u obrani sisačke rafinerije ili u drugimm privatizacijama državnih poduzeća. U igri je pokušaj izboriti pogodovanje privatnom poduzeću PPD koji je i preuzeo većinski paket i preprodao ga Turcima. Sada bi mi iz proračuna trebali spašavati ne samo Turke nego i POD i uz to još uz jeftinu prodaju pokloniti šibensku luku koja je u vlasništvu Petrokemije. Javnost to naravno ne zna kao i što nije poznat tajni ugovor i niz drugih finti kojima se služi politika za pranje novca. Kod ovakvog pravosuđa lako je prodati baš sve što je od javnog interesa ,a i narod je anemičan baš kao i što se na prvu ruku mislilo za premijera u što ja čisto sumnjam.

BU
burza
12:18 29.03.2023.

Ako nemozete raditi sa dobitkom kljuc u bravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije