Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI DOPIS

Sindikati Petrokemije od Ministra traže novi sastanak: 'Nećemo unedogled čekati'

U Kutini održana konferencija za medije o problemima Petrokemije
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
27.03.2023.
u 17:06

Sindikati su ministru Filipoviću poručili da će bez hitnog rješenja problema njihove akcije biti njegova odgovornost

Sindikati kutinske Petrokemije poslali su u ponedjeljak popodne novi dopis ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću od kojeg ponovno traže sastanak svih uključenih u proces promjene vlasništva jedinog hrvatskog proizvođača mineralnih gnojiva.

Sindikati poručuju ministru kako se problemi nejasnog vlasništva nad dijelom dionica Petrokemije koji su predmet moguće kupoprodaje negativno odražavaju na tvrtku.

"Posebno se to odnosi na radnike Petrokemije i sposobnost buduće proizvodnje. Molimo vas, stoga, da žurno sazovete sastanak svih aktera uključenih u moguću kupoprodajnu transakciju te da se ova neodrživa situacija „vlasničkog vakuuma“ okonča. Nadamo se da ste svjesni kako sindikati Petrokemije neće unedogled čekati da se odluke koje je već trebalo donijeti zaista i donesu – kakve god one bile. Kroz nekoliko dana morat ćemo odlučiti o poduzimanju aktivnosti koje ne bismo željeli, a uvjereni smo - ne biste ni vi. Bez hitnog rješenja problema sve naše moguće akcije bit će isključivo vaša odgovornost." - poručili su danas sindikati.

"Obzirom da su se javno u medijima oglasili i potencijalni prodavatelji INA i PPD kao i potencijalni kupac Yildirim Group i budući da su, valjda, sada svima jasna njihova stajališta – preostaje još samo da Ministarstvo donese odluke koje će, na ovaj ili onaj način, završiti ovu priču i omogućiti dotok zraka u sadašnji vakuum." - zaključuju dopis upućen ministru gospodarstva sindikati EKN i DEMOS-HUS Petrokemije.

VIDEO Vlada objavila nove cijene goriva: Očekuje nas pojeftinjenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije