Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ponedjeljak prosvjed 'Hrvatska mora bolje'

Sindikati: Odbijamo pomisao da iza nas stoji neka politika. Šire se dezinformacije

Prosvjed šutnje prosvjetara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
22.11.2019.
u 10:45

Premijer Andrej Plenković pozvao je danas sindikate na razgovore

U Hrvatskoj traje opći štrajk u osnovnim i srednjim školama. Sindikati su najavili veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića u ponedjeljak. Premijer Andrej Plenković pozvao je danas sindikate na razgovore te kazao da Vlada dobiva upite roditelja o tome do kada djeca neće ići u školu.

"Dolazeći ovamo, čuli smo i pročitali da Vlada RH s nama nastavlja dijalog, da nas premijer poziva na sastanak i ja pitam imate li vi taj poziv. Mi nemamo. To je onda jednak poziv kao i do sada. Mi očekujemo poziv na sastanak. Danas ne šutimo i mi ćemo se na sastanak za ispunjavanje naših zahtjeva odazvati, danas sutra, prekosutra... Jedino u ponedjeljak to može biti nakon prosvjeda, poslije 14 sati", kazao je Branimir Mihalinec. "Ponovno se šire dezinformacije kako sindikati ne žele doći na sastanak kojim bi se riješilo pitanje štrajka", dodao je.

Podržavate li opći štrajk prosvjetara?

"U ponedjeljak ćemo održati prosvjed 'Hrvatska mora bolje' u 12:05. Mi smo ti koji su zalog za to da Hrvatska bude bolje. Odbijamo svaku pomisao i insinuaciju da su naši zahtjevi – zahtjevi za promjenu vlasti. To samo bolesni umovi mogu misliti da su prosvjedi protiv vlasti.  Ušli smo u predsjedničku kampanju. Plenković je isplanirao kad ćemo imati prosvjed. Tko nas je doveo u ovo vrijeme? Premijer Plenković. Odbijamo pomisao da iza nas stoji neka politika i da smo instrument politike", kazao je Mihalinec.

"Prihvaćamo poziv, premijeru Plenkoviću", kazao je Mihalinec.

Video: 'Prosvjed šutnje' prosvjetnih sindikata

 

 

Komentara 79

PR
Princeza
10:59 22.11.2019.

Sto nisi prosle godine prosvjedovao,nego sad pred izbore? Ista vlada je na vlasti bila. Nije narod lud ovo je ocito da je politika i oporba upletena.

ST
stefj
11:03 22.11.2019.

Sigurno stoji politika iza prosvjeda, budući da ništa nisu štrajkali kada su im se smanjivale plaće... No ono što je bitno to je da su sindikati odabrali trenutak pred izbore kada su zaključili da će efekt štrajka biti najveći. Nisu štrajkali po ljetu, niti za neke praznike... Ono što učitelji ovim štrajkom jasno pokazuju jest da ih uopće nije briga za učenike, a još manje za ostale građane. Stav - nije nas briga od kuda ćete nabaviti novac i da li će djeca nadoknaditi ili ne, samo pokazuje gledanje uskih partikularnih interesa...

AN
anna11
11:20 22.11.2019.

Dop*** ste i Bogu i čovjeku! Velika većina vas ne radi ništa. Kao tobože neke pripreme za nastavu kod kuće, a sve copy paste od prethodnih godina jer se gradivo NE mijenja! Kukate kako morate i zadaće kući nositi i ispravljati. Vašem kmečanju nema kraja... Jel vas netko možda tjerao na to zanimanje? Stalo je vama do djece malo morgen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije