Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava inspekciji

Sindikat: Mađarski vagoni opet ne koče, otkažite im prijevoz!

vlak10
Pero Lovrović/PIXSELL
06.12.2009.
u 17:39

I u kompoziciji vlaka koji je nedavno iskočio iz tračnica na kolodvoru Sušak-Pećine od 16 vagona čak ih je 13 bilo u vlasništvu Mađara.

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske upozorio je danas kako čak 17 od 18 vagona vlaka 61208 nije zakočilo u sklopu propisane probe kočenja obavljene u 8.30 sati u kolodvoru Moravice. Riječ je o vagonima marke Sgnss koji su vlasništvu mađarskih željeznica, s kojima je HŽ Cargo, operater prijevoza tereta na hrvatskim željeznicima, sklopio ugovor o prolazu kroz RH.

Sindikat je upozorenje poslao Upravi prometne inspekcije, Ministarstvu prometa te HŽ Infrastrukturi podsjetivši da je i u kompoziciji vlaka koji je nedavno iskočio iz tračnica na kolodvoru Sušak-Pećine od 16 vagona bilo 13 marke Sgnss. Navode još dva slučaja kada su vlakovi s vagonima te marke imali problema s kočenjem.

Tako je u kompoziciji vlaka 42801 sa 28. na 29. studenoga od 11 mađarskih vagona zakočio samo jedan te vlak 62201u čijoj su kompoziciji od 13 tih vagona zakočila samo dva. Problemi tih dvaju vlakova evidentirani su na kolodvoru Rijeka Brajdica.

– Upozoravamo da bi HŽ Cargo morao pooštriti standarde prilikom sklapanja ugovora o prijevozu tereta preko naših željeznica te bi čak trebao odbiti prijevoz mađarskim vagonima – rekao je Anto Iličić, tajnik tog sindikata.

Proba kočenja u Moravicama obavljena je jer se zbog promjene napona na tom dijelu pruge mijenja lokomotiva. Vagoni su do Moravica uredno kočili, a poslije su zakazali.

– S tim se vagonima nešto čudno događa – zaključio je Iličić.

Ključne riječi

Komentara 9

DR
dreamer34
22:20 06.12.2009.

Anto opet po običaju priča gluposti. Pokušava opravdati krivnju svog prometnika, pored krivnje strojovođe, za nesreću na Sušaku, svaljujući krivnju na mađarske vagone. A sve je to jaaako zanimljivo, pošto se sve te nesreće i neurednosti događaju vikendom.

MU
Mućanin
20:07 06.12.2009.

Koji smo mi čudan narod?! Kao buduća članica EU-a, trebali bi već nekoliko godina prije ulaska primjenjivati njihove zakone. Samo što naši političari primjenjuju zakone EU-a kako njima odgovara!

OB
-obrisani-
18:22 06.12.2009.

odmah s njima u Haag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije