Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Sindikalisti najavljuju velike prosvjede za Praznik rada

mladen novosel
Petar Glebov/PIXSELL
17.04.2013.
u 12:39

Predsjednik SSSH Mladen Novosel najavio je velike prosvjede u Zagrebu za Praznik rada

Predsjednik SSSH Mladen Novosel u Zadru je najavio najveći prosvjedni skup na glavnom zagrebačkom trgu 1. svibnja. Prosvjedni skup s porukom "Mijenjajte smjer" trebao bi biti najveći u Hrvatskoj od samostalnosti do danas i očekuje se minimalno 20.000 ljudi.

– Pet sindikata organizira prosvjed koji je i poziv i zahtjev Vladi da pokrene proizvodnju, potakne zapošljavanje i socijalnu državu. Pozivamo sve da se pridruže povorci i prosvjedu, gdje želimo zajedno poslati poruku Vladi RH da nakon osam godina prošle vlasti nismo dobili promjene kakve smo željeli i da je jedina promjena koja se događa usmjerena iz poduzeća prema Zavodu za zapošljavanje. Ako i nakon ovog prosvjeda Vlada ne promjeni smjer, bolje da se raspišu novi izbori, a mi zadržavamo pravo na generalni štrajk i još neke druge sindikalne akcije – rekao je Novosel, osvrćući se i na tvrdnju HUP-a, odnosno pritisak na Vladu prijetnjom da 2984 kune minimalne plaće odnosno povećanje za 170 kuna znači gubitak 50.000 radnih mjesta. Nazvao je to pokvarenom prijetnjom. 

Predsjednik zadarskog SSSH Vedran Uranija rekao je da je u Zadru izgubljeno u godinu dana 4000 radnih mjesta te da 1500 radnika redovno ne prima plaću.

>>Plan sindikata: Prvo veliki štrajk, a potom rušenje Vlade?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije