Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Sindikalci 3. maja traže da Vlada podupre nastavak proizvodnje

brodogradiliste
Goran Kovačić
16.09.2010.
u 14:19

Sindikalci apeliraju na Nadzorni odbor brodogradilišta, koji se danas poslijepodne sastaje, i Vladu da daju suglasnost kako bi ugovori poslati pravovaljani. U suprotnom, navozi će ostati prazni, a radnici će ići na čekanje.

Ugovor za gradnju četiriju tankera asfalt za švedskog naručitelja riječkom brodogradilištu 3. maj osigurava zaposlenost sljedeće dvije godine, no ugovore, potpisane u lipnju, treba osnažiti do sutra da posao, najveći takve vrste u posljednjih pet godina,  ne propadne - upozorili su danas u 3.maju čelnici Sindikata metalaca u škveru Juraj Šoljić i Krešimir Jerić, potpredsjednik SMH Branko Kužet i regionalna povjerenica SSSH za Primorsko-goransku županiju Jadranka Tomašić.

Sindikalci apeliraju na Nadzorni odbor brodogradilišta, koji se danas poslijepodne sastaje, i Vladu da daju suglasnost kako bi ugovori poslati pravovaljani. U suprotnom, navozi će ostati prazni, a radnici će ići na čekanje. 

Šoljić je najavio radničke i sindikalne akcije ako Vlada  ne bude valorizirala rad sindikata u Povjerenstvu za privatizaciju brodogradilišta i ne omogući nastavak proizvodnje u 3. maju.

- Potencijalni kupci već tri tjedna rade na planovima restrukturiranja, a članovi Povjerenstva iz sindikata o tome ne znaju ništa jer ih se ne obavještava - kazao je Šoljić. Planovi će potkraj rujna biti poslani  Europskoj komisiji pa, kaže Šoljić, od Vlade tražimo da nas izvješćuje o svim promjenama i planovima privatizacije.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
Macaktom
15:32 16.09.2010.

da da da Pippo9 i čokoladu dijeli

Avatar Robinzon
Robinzon
08:04 17.09.2010.

Šta znači to da vlada PODUPRE nastavak proizvodnje? To bi, po dosadašnjem iskustvu značilo, da će vlada iz džepova građana Hrvatske isplatiti cijenu koštanja proizvodnje broda, bez obzira hoće li mu prodajna cijena to pokriti. E, pa dosta je toga.

PI
Pippo9
14:43 16.09.2010.

Vlada ulaže goleme napore kako bi ponovo dignula brodogradilišta i škverove na stare staze slave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije