Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Sinčić predstavio nove zastupnike te poručio kako se neće kandidirati za predsjednika

Zagreb: Damjan Vucelić i Snježana Sabolek novi zastupnici Živog zida
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
28.06.2019.
u 12:47

Sinčić vjeruje kako je unatoč nedavnom raspadu Živog zida, točnije raskolom s Branimirom Bunjcem i Ivanom Pernarom, ta stranka danas bolja i jača, što je bitno jer, naglašava, stare stranke ne mogu Hrvatsku izvući iz gliba već samo novi ljudi.

Živi zid nastavlja politiku profiliranja novih ljudi, poručio je danas predsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić na predstavljajući dvoje novih zastupnika u Hrvatskom saboru koji tamo mijenjaju njega i njegovu suprugu. Riječ je o Damjanu Vuceliću i Snježani Sabolek koji nisu bili spremni danas odgovarati na novinarska pitanja, rekli su tek par osnovnih stvari o sebi. Tako je Sabolek pojasnila da je uz Živi zid od 2014. godine te da je vijećnica u Skupštini Međimurske županije.

- Moja politika je humanizam – rekla je Sabolek, dok je Damjan Vucelić dodao kako je on u Živom zidu od početka, jedno je vrijeme, pojasnio je, živio izvan Hrvatske, ali je na kraju ipak odlučio ostati, kako tvrdi, pokazati zube.

Sinčić vjeruje kako je unatoč nedavnom raspadu Živog zida, točnije raskolom s Branimirom Bunjcem i Ivanom Pernarom, ta stranka danas bolja i jača, što je bitno jer, naglašava, stare stranke ne mogu Hrvatsku izvući iz gliba već samo novi ljudi.

Ovih dana Sinčić odlazi u Europski parlamentu gdje će mu suradnici biti svi ljudi koji su trebali biti zastupnici u Europskom parlamentu. Do prvotnih najava kako će u Europskom parlamentu biti samo godinu dana, nakon čega slijedi rotacija ostalih s liste Živog zida, ipak neće doći, priznaje Sinčić dodavši kako taj plan za sad blokira Branimir Bunjac.

 - Za sada ostajem u Europskom parlamentu pet godina, dok se to ne promijeni – rekao je Sinčić. Nije želio komentirati ankete prema kojima se popularnost Živog zida prepolovila, a poručio je i kako nije zabrinut podatkom da je dio birača njegove stranke oteo Mislav Kolakušić jer u Hrvatskoj postoje stranke trećeg puta pa je očekivano ima pomicanja u postocima između njih.

Hoće li Živi zid imati svog predsjedničkog kandidata i tko će on biti, Sinčić ne želi još otkriti, kaže o svemu će izvijestiti na jesen.

 - Što se tiče predsjedničkih izbora, u ovom ciklusu neću sudjelovati kao kandidat. Ali nakon toga hoću i pobijedit ću - zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 3

DL
dr Luigi
13:12 28.06.2019.

Nestanite to je jedino ispravno,glođali ste se oko jedne kosti kao čopor bijesnih pasa,dno dna,

MO
moškov
13:15 28.06.2019.

Sincicu kakve kavalitete imas ne bi mogao voditi ni mjesni odbor....

BU
Bubalamala
17:43 28.06.2019.

I ovi su gotovi baba se umiješala i tu pomoći nema !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije