Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Sina bih sam prijavio policiji da sam mogao naslutiti da će to napraviti'

- Radio je i primao socijalnu pomoć i to stavljao na stranu. Ja sam teško bolestan, prije nekoliko godina me pogazio auto, još me sve boli, ali bol zbog toga što je moj Andrija učinio veća je - kaže Alojz Drežnjak.
12. srpnja 2019. u 22:05 2 komentara 1427 prikaza
Andrija Drežnjak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Ne odobravam to što je učinio moj sin. Da sam mogao i naslutiti da će takvo nešto napraviti, ja bih ga odmah prijavio policiji - rekao je za 24 sata Alojz Drežnjak (95), čiji je sin Andrija ovaj tjedan u Đakovu ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i ranio pravnika Ivana Pavića.

Pucnjava u Đakovu Zašto je pucao Ubojica je nosio ilegalni pištolj, deset tisuća kuna i putovnicu

Drežnjaku je određeno mjesec dana istražnog zatvora, a njegov otac kaže da je Andrija psihički bolestan 

- Nije se slagao s tim što su mu odredili socijalnu radnicu za skrbnicu. Išao je na liječenje nekoliko puta u Popovaču i, kad bi se vratio, bilo mu je još lošije - rekao je Alojz.

Kaže da ne zna odakle njegovom sinu pištolj, pretpostavlja da ga je kupio od nekoga. Kad ga je policija uhvatila osim pištolja imao je i 10.000 kuna i putovnicu. Novac koji je pronađen kod njega je, kaže otac, uštedio.

- Radio je i primao socijalnu pomoć i to stavljao na stranu. Ja sam teško bolestan, prije nekoliko godina me pogazio auto, još me sve boli, ali bol zbog toga što je moj Andrija učinio veća je - kaže Alojz Drežnjak.

Pogledajte i izjavu brata Andrije Drežnjaka:

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
  • zivko32:

    Onaj sam koji se protivi klasifikaciji raznih izgrednika, ljudi koji teško prihvaćaju socijalne norme, kojii krše društvene norme i prijet drugima, ponekad i sebi, pijući i drogirajući se, psihički bolesnim! Osobito nisam sklon te ljude lišavati i poslovne sposobosti i ... prikaži još! odgovornosti pod firmom "psihičke bolesti"i "socijalne pomoći"! To su manipulanti, nasilnici koji prijetnjama ishoduju za sebe i više nego što zaslužuju, a gore spomenutim mehanizmima ih se stavlja u kategoriju jadnika kojima treba pomoći! Onaj tko prijeti, krši propise zna se gdje im je mjesto - u reštu! Postavljam pitanje kako netko tko godinama prijeti, nosi oružja, sjekirice, godinama se za to zna ne završi u zatvoru!? Završe na nekom liječenju i tim dobivaju alibi za svoja nedjela! U isto vrijeme starica za 20 kuna duga završi u zatvoru, a oni za milijunske prevare gule krumpire i rade za "opće dobro" pola godine! Dakako, takvim ljudima treba ponuditi pomoć i oomoći, ali ta pomoć ne smije biti njima alaibi da rade što hoće, kršeći sve ljudske norme! Represivni sustavi to moraju prepoznati i sankcinirati! Na žalost kod nas se prijetnja (činjenju), premda je definirana kaznenim zakonom, banalizira i sankcinira se tek onda kada se realizira! (činjena) Pa to onda nije prijetnja već čin! Dakle, po meni je problematično tumačenje pravnika i policije što je prijetnja! Ono što običan čovjek misli da je prijetnja, očiti za policiju i pravnike to nije!

  • Avatar Dumen
    Dumen:

    Propaganda da se zaštiti uhljebe