Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alojz Drežnjak:

'Sina bih sam prijavio policiji da sam mogao naslutiti da će to napraviti'

Andrija Drežnjak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
12.07.2019.
u 22:05

- Radio je i primao socijalnu pomoć i to stavljao na stranu. Ja sam teško bolestan, prije nekoliko godina me pogazio auto, još me sve boli, ali bol zbog toga što je moj Andrija učinio veća je - kaže Alojz Drežnjak.

Ne odobravam to što je učinio moj sin. Da sam mogao i naslutiti da će takvo nešto napraviti, ja bih ga odmah prijavio policiji - rekao je za 24 sata Alojz Drežnjak (95), čiji je sin Andrija ovaj tjedan u Đakovu ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i ranio pravnika Ivana Pavića.

Drežnjaku je određeno mjesec dana istražnog zatvora, a njegov otac kaže da je Andrija psihički bolestan 

- Nije se slagao s tim što su mu odredili socijalnu radnicu za skrbnicu. Išao je na liječenje nekoliko puta u Popovaču i, kad bi se vratio, bilo mu je još lošije - rekao je Alojz.

Kaže da ne zna odakle njegovom sinu pištolj, pretpostavlja da ga je kupio od nekoga. Kad ga je policija uhvatila osim pištolja imao je i 10.000 kuna i putovnicu. Novac koji je pronađen kod njega je, kaže otac, uštedio.

- Radio je i primao socijalnu pomoć i to stavljao na stranu. Ja sam teško bolestan, prije nekoliko godina me pogazio auto, još me sve boli, ali bol zbog toga što je moj Andrija učinio veća je - kaže Alojz Drežnjak.

Pogledajte i izjavu brata Andrije Drežnjaka:

Ključne riječi

Komentara 2

ŹI
ŹIVAC
04:39 13.07.2019.

Onaj sam koji se protivi klasifikaciji raznih izgrednika, ljudi koji teško prihvaćaju socijalne norme, kojii krše društvene norme i prijet drugima, ponekad i sebi, pijući i drogirajući se, psihički bolesnim! Osobito nisam sklon te ljude lišavati i poslovne sposobosti i odgovornosti pod firmom "psihičke bolesti"i "socijalne pomoći"! To su manipulanti, nasilnici koji prijetnjama ishoduju za sebe i više nego što zaslužuju, a gore spomenutim mehanizmima ih se stavlja u kategoriju jadnika kojima treba pomoći! Onaj tko prijeti, krši propise zna se gdje im je mjesto - u reštu! Postavljam pitanje kako netko tko godinama prijeti, nosi oružja, sjekirice, godinama se za to zna ne završi u zatvoru!? Završe na nekom liječenju i tim dobivaju alibi za svoja nedjela! U isto vrijeme starica za 20 kuna duga završi u zatvoru, a oni za milijunske prevare gule krumpire i rade za "opće dobro" pola godine! Dakako, takvim ljudima treba ponuditi pomoć i oomoći, ali ta pomoć ne smije biti njima alaibi da rade što hoće, kršeći sve ljudske norme! Represivni sustavi to moraju prepoznati i sankcinirati! Na žalost kod nas se prijetnja (činjenju), premda je definirana kaznenim zakonom, banalizira i sankcinira se tek onda kada se realizira! (činjena) Pa to onda nije prijetnja već čin! Dakle, po meni je problematično tumačenje pravnika i policije što je prijetnja! Ono što običan čovjek misli da je prijetnja, očiti za policiju i pravnike to nije!

Avatar Dumen
Dumen
13:07 13.07.2019.

Propaganda da se zaštiti uhljebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije