Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Miholjević:

'Sin mi kaže da nisam ista žena, nisam više za tulume'

'25.07.2013., Pula - Filmski festival, glumica Jelena Miholjevic pozira u parku. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
1/3
28.08.2013.
u 09:00

Zvijezda serije “Luda kuća” i brojnih kazališnih predstava govori o novom filmu “Projekcije” te u kojim se mudrim riječima Nine Violić i Clinta Eastwooda pronašla

Gledati film subjektivnom kamerom iz očiju glumice Jelene Miholjević zbilja je pravi gušt. To iskustvo može se doživjeti odlučite li pogledati “Projekcije” Zrinka Ogreste, film premijerno prikazan na Pulskom festivalu, a u kojem Jelena glumi psihijatricu Simonu.

Otvorena prema samopomoći

- Pripremali smo se skupno sa psihijatrom koji vodi stručne edukacije i to je bilo fantastično. On je na neki način postao član naše ekipe jer je prolazio s nama proces nastanka filma. Uglavnom, radi se o puno ljudi, psihijatara, defektologa... koji žele dobiti certifikat nakon dugotrajne edukacije i tu se ‘odmotava’ puno interesantnih i rizičnih slojeva koji otkrivaju neke njihove intimne porive. Uglavnom, stvarajući ovu ulogu, shvatila sam da ljudi koji se bave psihičkim zdravljem drugih imaju velike probleme pa mi se katkad učini da su oni u puno većoj gabuli od svojih pacijenata. A u filmu ima i komičnih elemenata jer, kao kod male djece, i iz odraslih ponekad izlaze one najniže strasti - priča ostvarenjem još fascinirana Jelena. Iako je svaka slučajnost glumaca i lika ili filma slučajna, nemoguće je, kada već razgovaramo o psihijatriji, Jelenu ne pitati je li i privatno poklonica psihijatrijskih seansi, knjiga za samopomoć i sličnih terapeutskih načina pomoći.

- Naravno da sam poklonica, i kada mi je bilo teško, normalno da sam tražila pomoć, ali moram priznati da pri tome moraš imati i sreće jer ja sam pomoć našla u nekim razgovorima. Nemam osobnog iskustva s, recimo, lijekovima i sličnim stvarima, ali jako sam otvorena prema metodama samopomoći, zbog čega mi se moji znaju i rugati. Ali mene te stvari zaista i profesionalno zanimaju i ako me nešto boli, volim vidjeti s kojih se sve strana ta bol može sagledati - otvoreno priča glumica koju nemamo priliku često gledati u filmskim i televizijskim ulogama, ali zato je teško točno reći u koliko kazališnih predstava igra.

Divan suprug i tata

- Ma više ih ni ne brojim. Znam jedino da me na jesen čekaju dvije nove predstave, “Zločin i kazna” u Gavelli i u Exitu premijera predstave “Iz početka” - kaže Jelena i na pitanje hoćemo li je šest godina nakon što smo je gledali u seriji “Obični ljudi”, na jesen vidjeti u kojoj novoj sapunici, odgovara:

- Nisu me zvali, a i da jesu, morala bih odbiti i reći da ne mogu jer sam stalno u kazalištu. Inače, sapunice i ne gledam, ali ne zbog njih samih, nego zato što uopće ne gledam televiziju. To je malo sramotno, ali zbilja je tako. Ni ne upalim televizor iako znam da sam prije znala uživati u nekim super serijama.

Od naporne sezone odmarala se s obitelji, suprugom Darijem, kćeri Adom i sinom Bartolom u Mošćeničkoj Dragi.

- Ondje imamo obiteljsku kućicu koju je izgradio moj nono. Kupamo se i zezamo s klincima i čitamo knjige iz lokalne knjižnice. Sin mi je baš neki dan rekao da sam se promijenila jer uopće više ne tulumarim. Ali došla mi je takva faza i shvatila sam da mi je najdraže ovoljetno piće mineralna voda i nad time sam se zamislila. Ali moja prijateljica Nina Violić dala mi je savjet rekavši: “Sjećaš se kada je mene primilo da budem mirna, ti si mi rekla: ‘Pa Nina, ali to nama tako rijetko dođe, iskoristi to!’” I to i iskorištavam i uživam u miru - priča veseleći se svojem morskom zenu i ushićeno nastavlja pričati o svojoj obitelji:

- Bartol je pravi tinejdžer, a Adi su tek tri godine i preslatka je. Iako ne pazim na horoskope i ne vjerujem u njih, po njenom slučaju shvatila sam da ima nešto u njima. Naime, ona je prava Ovnica puna energije, veselja i smijeha, a otkad se rodila, popodne ne spava. Super su mi klinci, oni su moje ogromno veselje. Dario i ja podijelili smo kućanske poslove i kada je nekome napetije na poslu, onaj drugi je pažljiviji prema njemu i preuzima brigu o svemu. Glavno je da jedno drži ta tri kuta kuće. Divan mi je, a divan je i tata.

Sliku njihove obiteljske idile zaokružuje kujica Koni, kavalirski španijel kralja Charlesa.

- Šalimo se da imamo divnog psa, ali nitko nam nije rekao da smrducka, kopa po smeću i hrče toliko glasno da spavamo s čepićima za uši! A što ćete, ljubav boli. Ona je naš član obitelji i u Mošćeničkoj Dragi imamo pseću plažu pa svi uživamo - zaključuje glumica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije