Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atentat na premijera

Simović će reći sve o Đinđiću za status svjedoka suradnika

simović
Screenshot RTS
14.12.2010.
u 09:52

Prema raspoloživim informacijama, sud još nije donio odluku hoće li će Simović dobiti novo suđenje, ali dosadašnja praksa pokazuje kako se ovakvi zahtjevi prihvaćaju

BEOGRAD - Miloš Simović podnio je Posebnom odjeljenju beogradskog Višeg suda zahtjev za ponovnim suđenjem za atentat na premijera Zorana Đinđića, za što je osuđen na 30 godina zatvora i svim silama nastoji dobiti status svjedoka suradnika, doznaju beogradske Večernje novosti.

Njegov novi zahtjev stigao je samo dan nakon što je u Specijalni sud stigla njegova prva molba za obnovu postupka gdje mu je, kao pripadniku "zemunskog klana", izrečena maksimalna zatvorska kazna od 40 godina.

Prema raspoloživim informacijama, pišu Novosti, sud još nije donio odluku hoće li će Simović dobiti novo suđenje, ali dosadašnja praksa pokazuje kako se ovakvi zahtjevi prihvaćaju i ako se postupci obnove, "zemunac" bi do okončanja postupka mogao iz sedmog, najstrožeg paviljona požarevačkog zatvora Zabela biti prebačen u pritvorsku jedinicu Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu. Simović bi, ako mu se ponovno sudi za ubojstvo premijera, imao pravo predlagati nove dokaze i svjedoke, a moći će i tražiti suočavanje sa svjedocima suradnicima.

Prema mišljenju pravnih stručnjaka, Simović je zahtjev za obnovu postupka u kojem je osuđen na najstrožu kaznu podnio kako bi u slučaju izricanja manje kazne mogao zatražiti dobivanje statusa svjedoka suradnika Specijalnog tužiteljstva. Tražeći novi postupak i za ubojstvo premijera, "zemunac" možda želi ukazati u kojem smjeru treba ići u razotkrivanju pozadine atentata, na čemu tužiteljstvo već uvelike radi, zaključuju Novosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije