Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11. Festival bajki

Šetnja gradom uz Regoča, a vožnja vlakićem uz Šegrta Hlapića

ogulin
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/11
11.06.2016.
u 06:30

U Ogulinu su jučer i zagrebački školarci proslavili zadnji dan škole te uživali u bajkama Ivane Brlić Mažuranić i nizu događanja

Ma nema veze kaj pada kiša, idemo slušati bajke, šminkat ćemo se, jesti tortu, bit će super – kazala nam je Matea, vesela drugašica iz Zagreba koja je s razredom došla na prvi dan 11. Festivala bajke u Ogulinu, posvećenog Ivani Brlić Mažuranić. Njezin je razred dio mnogobrojnih školskih izletnika koji su zadnji dan škole odlučili provesti u najponosnijem hrvatskom gradu bajki.

Umjetnički voditelj Mario Kovač i ovoga je puta pripremio cijeli niz događanja za sva tri dana festivala. Djeca i brojni gosti moći će slušati propovijedanje Ivaninih bajki, uživati u lutkarskim, likovnim radionicama, oslikati si lice, raditi suvenire, slikovnice, biciklirati, a kroz sve će ih voditi Kosjenka, Regoč ili čak sama Ivana Brlić Mažuranić, a uz Šegrta Hlapića voziti se vlakićem.

– Događanja po gradu osvojila su djecu već prve godine festivala i svake se godine vraćaju, a u čudesni svijet bajke dovedu i roditelje, pa festival svake godine posjeti između 15.000 i 17.000 posjetitelja – rekla je Ankica Puškarić, direktorica muzeja Ivanina kuća bajke. Zdenka Šutak iz Ministarstva turizma kazala je da se Ogulin odlično brendirao i postao poželjna lokacija; u lipnju zbog festivala bajke, a ostale dane zbog Ivanine kuće bajke koju treba posjetiti svako dijete; malo, ali i veliko.

>> Ivaninu kuću bajke već obišlo tisuće posjetitelja

>> Bajke kao sredstvo za pouku, odgoj i liječenje

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:28 11.06.2016.

hoće li nam veliko trgovišće pojasniti zašto HŽ vikendom ukida linije umjesto da ih pojača zbog turista - i zašto petkom miči kompozicije - sve do ponedjeljka i time rade velike gužve da ljudi ne mogu doslovno ući u vlakk petkom nakon posla i nedjeljom poslijepodne i navečer? taj dio nam fimi medije prešute - sve samo da hipnotiziraju glasače kako žive u normalnoj zemlji u kojoj statistički domoljubi rame vole rvacku, pokradenim radnim mjestima, riječima - djelima ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije