Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori 12. listopada

Šest kandidata za sisačko-moslavačkog župana

davorko vidović
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
26.09.2014.
u 12:12

Hrvatska stranka prava Ante Starčević u zadnji je tren promijenila svog kandidata, do četvrtka ujutro je planirano da to bude dr. Tomislav Dujmenović, no on je iznenada odustao, pa su se popodne ipak skupili potpisi za Veljka Novaka

Županijsko izborno povjerenstvo objavilo je u petak kako je za prijevremene izbore za župana Sisačko-moslavačkog prispjelo šest kandidatura – pet stranačkih i jedna nezavisne liste birača. Kao nezavisni kandidat na izborima 12. listopada natjecat će se bivši načelnik Martinske Vesi Ivica Dadović, a njegovi kandidati za zamjenike su dr. Viktorija Kaleb iz Petrinje i Andrija Borbelj iz Popovače. Kandidat laburista je saborski zastupnik Mladen Novak, dok su mu zamjenici Igor Smolčić iz Siska i Dalibor Adamović iz Kutine.

Hrvatska stranka prava Ante Starčević u zadnji je tren promijenila svog kandidata, do četvrtka ujutro je planirano da to bude dr. Tomislav Dujmenović, no on je iznenada odustao, pa su se popodne ipak skupili potpisi za Veljka Novaka iz Siska koji će tako biti kandidat stranke HSP AS koja izlazi samostalno. Zamjenici su mu Dario Hegel iz Velike Ludine i Slavko Muža iz Gline. Pejo Trgovčević kandidat je Hrvatske stranke prava koja izlazi u koaliciji sa strankama A-HSS, HDRS, UDU i DSU. Zamjenik mu je Rajko Mladenović (HDRS) iz Siska i Vinko Debeljak (HSP) iz Novske. SDP-ovac Davorko Vidović iz Siska kandidat je koalicije SDP, HNS, HSU, SDA.

Zamjenici su mu bivši dožupani Zdenko Vahovec (SDP) i Ivan Nekvapil (HNS), obojica s kutinskog područja. HDZ-ov Ivo Žinić iz Gline kandidat je koalicije HDZ, HSS, BUZ, a zamjenici su mu Anita Sinjeri Ibrišević (HSS) iz Siska i Marin Piletić (HDZ) iz Novske. HDZ je u utorak ostao bez još jednog partnera HSP AS s kojim su u ponedjeljak već bili potpisali koalicijski sporazum.

>> 'Prije je bio problem što nisam potkupio vijećnike... A sad me žele za župana'

Komentara 19

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
13:33 26.09.2014.

RADOM I POŠTENJEM? Ovi niti srama niti obraza nemaju.

19
1995josip
12:45 26.09.2014.

Od šest kandidata za župana vi stavite sliku kandidata stranke SDP , stranke koja je za deset godina na vlasti upropastila sve firme u Sisku ! Sve su zatvorili , jedino su po njima uspješno privatizirali Ceste Sisak , alili to istražuje USKOK jer je Žužić priznao da je dao za kavicu malo mita 100 000 eura bivšoj najbogatijoj SDP županici i sada vi ponovo favorizirate tu stranku koja je sve uništila u Sisku ! Upravo je Davorko Vidović lansirao u svijet politike bivšu najbogatiju SDP županicu sa kojom su se svi ponosili u kukuriku kokošinjcu , a sada je svi izbjegavaju , a dobra im je bila dok su žderali i prodavali i kokošarili imovinom građana SMŽ i grada Siska . Nije sve kriva Marina , krivi su svi u tom kokošinjcu .

LA
laptop
13:20 26.09.2014.

Radom i postenjem do pobjede. Ako nastave raditi kao do sada i biti posteni kao do sada brzo ce propasti ova zemlja koja tone iz dana u dan sve dublje i dublje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije