Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac za što?

Seljaci ne znaju je li Jakovina najavio isplatu duga ili novih poticaja

'04.10.2013., Vinkovci - Ministri Zeljko Jovanovic i Tihomir Jakovina posjetili su vocnjake Borinci gdje su s ucenicima nizih razreda osnovnih skola brali i kusali jabuke.  Photo: Goran Ferbezar/PIXSE
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
19.01.2014.
u 12:42

Tihomir Jakovina najavio je kako će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u narednih 15-ak dana započeti s isplatom izravnih plaćanja poljoprivrednicima

Nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina najavio kako će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u narednih 15-ak dana započeti s isplatom izravnih plaćanja poljoprivrednicima, koja se po prvi put dijelom isplaćuje i iz proračuna Europske unije, pa je od ukupnog iznosa koji će biti isplaćen 2,4 milijarde kuna, 722 milijuna je iz EU proračuna, seljaci su oprezni.

Nije im, tvrdi Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, jasno je li to dugovanje koje im država duguje zbog neisplaćenih poticaja ili su to novi ovogodišnji poticaji.

- Kada je riječ o ministru Jakovini nikada se ne zna i nikada s njim na zelenu granu. Zato smo i pokrenuli sudski postupak protiv njega jer ga smatramo odgovornim što nam nije isplaćeno preko milijardu kuna za poticaje. Da li je u ovih 2,4 milijarde i dug koji potražujemo ili su to nove potpore, ne znamo jer nas, seljačke udruge nisu o bilo kakvoj isplati službeno izvijestili . Jedino je dobro što je tu novac iz EU-a, a oni će sigurno kontrolirati u što se koristi njihov novac i neće dozvoliti zlouporabe. Da nije nadzora EU, ne b i se začudio kada bi novac iz EU-a namijenjen nama poljoprivrednicima potrošili u javnoj potrošnji . Poučeni dosadašnjim iskustvima, svašta je kod nas moguće - kaže Tomislav Pokrovac dodajući kako je najavljena isplata dugovanja u dvije rate - 42 do 50 posto sada, a ostalo poslije.

>>Dva milijuna dolara: Ovako se 
dijele poticaji u poljoprivredi!

>>HSS ocijenio: Ministar Jakovina je elementarna nepogoda

Komentara 2

SA
SAKALAB
15:12 19.01.2014.

kao da ministar zna što je najavio. on je izjavio ono što su mu rekli u centralnom komitetu.

Avatar Pero2013
Pero2013
13:32 19.01.2014.

Jakovina je svjetski smoto, njega i kad bi odmotali on bi se opet smotao, hard core smoto i još je ministar poljoprovrede ali opet nije to nikakvo čudo jer su mu sve kolege na istom nivou!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije