Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi seljaka

Seljaci maknuli traktore s cesta, uzimaju predah jer je nedjelja

blokada seljaci (1)
Goran Ferbežar/Pixsell
13.03.2011.
u 09:44

Deblokada je privremena, a prometnice kod Vinkovaca, Ilače, Gradišta i Bošnjaka ponovno će biti zapriječene danas krajem dana

U subotu kasno navečer seljaci koji sudjeluju u prosvjedima na području vukovarsko-srijemske županije uklonili su svoje traktore s do tada blokiranih cesta te njima omogućili normalno odvijanje prometa. Deblokada je privremena, a prometnice kod Vinkovaca, Ilače, Gradišta i Bošnjaka ponovno će biti zapriječene danas krajem dana.

- Nedjelja je i ne želimo stvarati neugodnosti građanima koji su odlučili posjetiti članove svojih obitelji u drugim mjestima ili pak u bolnicama. Istodobno na taj način i mi uzimamo određeni predah u ovim prosvjedima koji će očito potrajati. Aktualna državna vlast pokušava nas ignorirati no mi smo odlučni ustrajati u našim zahtjevima i na ulici ostati sve dok oni ne budu ispunjeni, poručuje predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac napominjući kako je proteklih dana po dva-tri puta dnevno obilazio sve blokadne punktove te razgovarao s predstavnicima lokalnih vlasti i mještanima koji, ističe, uglavnom podržavaju prosvjede. Prema njegovim saznanjima, niti na jednom od tih punktova do sada nije zabilježen bilo kakav incident.

Sindikat hrvatskih seljaka uputio je zahtjev županu vukovarsko-srijemskom Boži Galiću da posreduje između prosvjednika i Vlade RH te osobno pozove potpredsjednika i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića na sastanak kako bi se zajednički pokušalo riješiti sve nagomilane probleme u hrvatskom agraru.

Komentara 5

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
10:17 13.03.2011.

može li se zvati seljakom netko tko nema poljoprivredno zemljište i ne proizvodi ništa, osim nereda i kaosa po hrvatskim cestama?

OB
-obrisani-
10:22 13.03.2011.

ako se ministrom može nazivati ..razbojnik.....onda ....SVE MOŽE:::

TI
tip
11:38 13.03.2011.

Gospodine Pokrovac, okanite se anarhije i priznajte narodu da imate dvije kravice i dva jutra zemlje, priznajte narodu da je Vaš jedini cilje saborska fotelja, sramite se što manipulirate narodom na ulici i pitam se hoćete li preuzeti odgovornost za možebitne žrtve koje bi se mogle dogoditi među prosvjednicima kao što se umalo dogodilo u Cabuni, jer su seljaci malo previše popili pa se međusobno obračunali. Nadam se dasu svi u Hrvatskoj koji podižu mase svjesni te činjenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije