Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nismo krivi'

Seljaci ispred Prekršajnog suda u Đakovu: Prosvjedi su bili spontani

traktori
Davor Javorovic/PIXSELL
16.01.2014.
u 16:13

- Bude li nam ipak presuđeno da smo krivi, bit će to politički nametnuta presuda. Nismo mi krivi za prosvjede, nego Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede - rekao je Laslo u Đakovu.

Farmeri nisu krivi. Složni su u svojem stavu Antun Laslo iz Satnice Đakovačke, Marija Patajac iz Podgorača, Matija Brlošić iz Piškorevaca te Željko Fabric iz Drenja kraj Đakova. Prekršajne prijave koje je protiv njih podnijela policija zbog prosvjeda prošloga ljeta, nakon žalbi koje su uložili, završile su na Prekršajnom sudu u Đakovu. Tamo su, pak, danas saslušani posljednji svjedoci.

- Policija me tereti za 10.000 kuna, od toga pola ide jer nisam prijavio prosvjed, a pola jer nisam organizirao dežurnu službu - objašnjava Matija Brlošić.

Za 5.000 kuna više jer je, sumnja se, organizirao i blokadu prometnica tereti se Antun Laslo.

- Rješenje u pisanom obliku treba nam stići na kućnu adresu kroz nekoliko dana. Ne znam kako će ono glasiti. Nadam se da ćemo imati pravo žalbe. Kada ga dobijemo, vidjet ćemo i odlučiti što ćemo - kaže Brlošić napominjući kako bi se sam prijavio da je bio organizator prosvjeda, ali da ovoga puta toga nije bilo.

Prosvjedi su bili spontani, ponovili su farmeri danas pred Prekršajnim sudom u Đakovu nakon završetka glavne rasprave. Istovremeno su podsjetili kako su prosvjedovali zbog neisplate poticaja te preniske cijene pšenice.

- Bude li nam ipak presuđeno da smo krivi, bit će to politički nametnuta presuda. Nismo mi krivi za prosvjede, nego Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede. Ako nas kazne, neće kazniti Lasla i Brlošića nego cijelu hrvatsku poljoprivredu! - rekao je Laslo u Đakovu.

>> Laslo: Ako Vlada ne zna kako pomoći, neka daju ostavke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije